Anslut dig till vårt nätverk!

Utbildning

Europeiska kommissionens rapport om vuxenutbildning i Europa

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Europeiska kommissionens Eurydice-nätverket har publicerat en rapport om ”Vuxenutbildning i Europa: Att bygga inkluderande vägar till färdigheter och kvalifikationer”. Rapporten undersöker nuvarande tillvägagångssätt för att främja livslångt lärande, med särskilt fokus på politik och åtgärder för att stödja vuxnas med låga färdigheter och kvalifikationer, till lärandemöjligheter. Den tittar på 42 utbildningssystem i 37 europeiska länder.

Kommissionär för innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdom Mariya Gabriel sa: ”Denna pandemi har visat att många vuxna inte har tillräckliga grundläggande färdigheter. I synnerhet har det avslöjat den stora digitala klyftan bland den vuxna befolkningen. Det är viktigt att skapa systematiska inlärningsmöjligheter som gör att människor kan förbättra sina grundläggande färdigheter i alla stadier av livet. Vi måste också ta itu med fragmenteringen av vuxenutbildningssektorn, så att vuxna kan göra enkla övergångar mellan olika typer och utbildningsformer. ”

Jobb- och socialrättskommissionär Nicolas Schmit sa: ”För att anpassa oss till den snabbt föränderliga arbetsvärlden måste vi fokusera vår uppmärksamhet och våra resurser på livslångt lärande. År 2030 vill vi att minst 60% av vuxna i EU ska delta i utbildning varje år. EU: s ledare välkomnade denna ambition och deras nationella planer för återhämtning och motståndskraft inkluderar stora investeringar i utbildning och omskolning av vuxna. Tillsammans med arbetsmarknadens parter och alla intressenter måste vi säkerställa tillgång till inlärningsmöjligheter, särskilt för människor som skulle ha störst nytta av att utbilda sig och omskola. Denna aspekt är central för Upskilling Pathways -initiativet som ägnar särskild uppmärksamhet åt de mest utsatta. ”

Förutom att undersöka hur vuxenutbildnings- och utbildningsinitiativ samordnas på nationell nivå, presenterar denna rapport också en unik kartläggning av offentligt finansierade och medfinansierade vuxenutbildningsprogram och befintliga vägledning och stödåtgärder för de minst kvalificerade. De Eurydice-nätverket består av nationella enheter i europeiska länder och samordnas av Utbildning, audiovisuella medier och kultur.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend