Anslut dig till vårt nätverk!

Utbildning

Europeiskt utbildningsområde: 16 nya Erasmus+ lärarakademier kommer att främja spetskompetens inom lärarutbildningen

DELA MED SIG:

publicerade

on

Den 7 mars presenterade kommissionen 16 nya Erasmus+ lärarakademier, som kommer att ge lärare i alla skeden av sin karriär lärandemöjligheter som inkluderar mobilitet, lärplattformar och professionella gemenskaper. Dessa Erasmus+ lärarakademier kommer att dra nytta av nära 22.5 miljoner euro från Erasmus + budget över tre år. De 16 nya akademierna, tillsammans med de 11 som redan finansierats under första inbjudan att lämna förslag last year, will embrace multilingualism, language awareness and cultural diversity, as they develop teacher education in line with the EU’s priorities in education policy and contribute to the achievement of the Europeiska utbildningsområdet, the EU’s vision for the education and training sector.

Marknadsföring av vårt europeiska sätt att leva Vicepresident Margaritis Schinas sa: "En lärare som fortsätter att lära kommer att förmedla den nyvunna kunskapen till sina elever. Med de nya lärandemöjligheter vi erbjuder idag berikar vi både lärare och elever; ännu ett konkret steg mot det europeiska utbildningsområdet.”

Vid rådet för utbildning, ungdom, kultur och idrott sa kommissionsledamot Mariya Gabriel för innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdomsfrågor: "Bristen på lärare är en EU-omfattande utmaning som måste hanteras på EU-nivå. Därför sätter vi igång omfattande initiativ för att göra yrket mer attraktivt. Erasmus+ lärarakademier kommer att stödja våra ansträngningar att säkerställa högkvalitativ grundutbildning och kontinuerlig professionell utveckling för alla lärare, utbildare och skolledare. Vi hade satt upp som mål att etablera 25 sådana akademier till 2025. Idag är vi redan 27. Framgången talar för sig själv!”

Erasmus+ lärarakademier är partnerskap mellan tillhandahållare av lärarutbildning och lärarutbildningsinstitutioner som kommer att utveckla en europeisk och internationell syn på lärarutbildningen. De ämnen som täcks av projekten inkluderar färdigheter relaterade till vetenskap, teknik, ingenjörskonst, konst och matematik, kreativitet, inkludering och miljömässig hållbarhet. Som en del av ansökningsomgången 2022 omfattar de utvalda projekten 313 organisationer, samt 136 associerade partners, från 30 länder (EU-medlemsstater och länder som är associerade till Erasmus+). Bland de deltagande organisationerna finns leverantörer av grundläggande lärarutbildning, leverantörer av fortlöpande professionell utveckling, övningsskolor och andra organisationer med relevant expertis. Mer information finns tillgänglig nätet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend