Anslut dig till vårt nätverk!

Miljö

EPP-gruppen kommer att rösta emot lagen om naturrestaurering

DELA MED SIG:

publicerade

on

EPP-gruppen i Europaparlamentet beslutade idag att rösta emot naturrestaureringslagen i morgondagens plenaromröstning, som reviderades kraftigt under förhandlingarna i höstas.

"EPP-gruppen fortsätter att ha allvarliga farhågor om naturrestaureringslagen. Vi vill inte ha nya och fler former av byråkrati och rapporteringsskyldighet för bönderna. Låt bönderna odla", sa MEP Siegfried Mureșan, MEP, vice ordförande för EPP-gruppen med ansvar för budget och strukturpolitik.

”Det finns farhågor för att många medlemsstater kommer att använda lagen för att införa byråkrati och långtgående övervaknings- och rapporteringsskyldigheter för jordbrukare och skogsbrukare samtidigt som de hävdar att EU tvingar dem att göra det. Som ett resultat skulle de drabbade bönderna och skogsbrukarna återigen se till Bryssel med förbittring, när problemet är hemmagjort och ligger hos respektive nationella regeringar, fortsatte Mureșan.

”Vi välkomnar det faktum att den reviderade lagtexten inte liknar det ursprungliga förslaget från kommissionen. Kommissionens förslag var ideologiskt styrt, praktiskt taget omöjligt och en katastrof för jordbrukare, skogsägare, fiskare och lokala myndigheter. Det hotade att bromsa utbyggnaden av viktig infrastruktur och förnybar energi. Den reviderade texten är nu bättre. Men det är fortfarande bättre att börja om från början och sätta jordbrukarnas intressen först”, avslutade Mureșan.

EPP-gruppen är den största politiska gruppen i Europaparlamentet med 178 ledamöter från alla EU:s medlemsstater

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend