Anslut dig till vårt nätverk!

Djurtransporter

Djurskydd: Europa måste bättre främja god praxis och föreslå ambitiösa men realistiska förändringar

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Även om djurskydd är ett växande allmänt bekymmer och alltid har varit ett bekymmer för de flesta jordbrukare, följde Europaparlamentet, som sammanträdde den 16 februari i plenum i Strasbourg, rekommendationerna från föredraganden Jérémy Decerle (renässansen, Frankrike) som anser att det lagstiftande buskmarken i denna fråga måste först klargöras.

Dess rapport, som handlar om husdjurens välbefinnande och är baserad på en studie utförd av Europaparlamentets forskningstjänst och på en ganska uttömmande serie intervjuer, belyser en mycket disparat respekt för gällande lagstiftning, och uppmuntrar därför att först se till att det som finns tillämpas bättre. Han rekommenderar att en uppdatering av de europeiska reglerna i ett andra steg kan göra dem mer förståeliga och ibland mer anpassningsbara, särskilt till en art-för-art-strategi.

"Den här rapporten är ett steg framåt för djurens välfärd", sa Jérémy Decerle. En prioritering för Renew Europe, som antogs allmänt i rapporten, är att dessa goda metoder för välbefinnande äntligen kan värderas rättvist och tillräckligt och ersättas. Bönderna får inte bära bördan av våra ambitioner ensamma, hur önskvärda de än är.

Det starka budskap som vi också sänder till kommissionen genom detta betänkande är det absoluta behovet av att äntligen säkerställa ömsesidighet mellan våra standarder, inom ramen för vår handel.

”Låt oss se till att vi inte lägger ut djurskyddsfrågan på entreprenad. Det vi kräver av våra uppfödare måste spegla dem som exporterar sina produkter till vår marknad. Det handlar om att respektera våra uppfödare, som redan gör mycket och är redo att göra ännu mer. Det handlar också om att respektera våra konsumenters förväntningar", förklarade Decerle.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend