Anslut dig till vårt nätverk!

Sysselsättning

Citizens' Agora om arbetslöshet: Att ge unga människor att säga till om

DELA MED SIG:

publicerade

on

agora_banEtt 60-tal ungdomar från EU:s 28 medlemsländer kommer att samlas i Bryssel från onsdagen den 6 november till fredagen den 8 november för att diskutera ungdomsarbetslöshet och ge rekommendationer vid 2013 års Citizens' Agora-evenemang som anordnas av Europaparlamentet.

Ungdomar har valts ut från de 28 medlemsländerna, i de flesta fall två från varje land – en i arbete och en utan jobb – genom ett frågeformulär som publicerats på webbplatserna för parlamentets informationskontor. Deltagarna på Agora kommer att dela med sig av sina personliga erfarenheter av jobbsökande - vad som hjälpte dem och vad som gjorde det svårt - och av utbildning. De kommer sedan att presentera sina resultat och rekommendationer.
Europaparlamentets ordförande och vice ordförande Martin Schulz och Isabelle Durant kommer att öppna mötet och hålla en gemensam presspunkt kl. 13.45 på presidentens kansli (9:e våningen). Agora kommer att ledas av Martin Hirsch, tidigare fransk högkommissarie för aktiv solidaritet mot fattigdom och nuvarande ordförande för den franska civiltjänstbyrån.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend