Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

Kommissionen välkomnar Europaparlamentets röst för att förbättra konsumentsäkerheten

DELA MED SIG:

publicerade

on

konsumentskyddEtt ytterligare steg mot att garantera ökad säkerhet för europeiska konsumenter var välkomnandet av Europeiska kommissionens vice ordförande, kommissionär för industri och entreprenörskap Antonio Tajani och konsumentfrågor Kommissionsledamot Neven Mimica till dagens omröstning av Europaparlamentets kommitté för den inre marknaden om ett förhandlingsmandat för det produktsäkerhetspaket som föreslagits av Europeiska kommissionen.

”Dagens omröstning är ytterligare ett viktigt steg mot en mer transparent och säker inre marknad som främjar företagens konkurrenskraft. Jag skulle vilja tacka Europaparlamentet för dess starka stöd”, tillade Tajani. "Jag hoppas att diskussionen i rådet och i Europaparlamentet nu kan börja snabbt och bli konstruktiv."

För kommissionär Mimica: "Dagens omröstning tar oss ett steg längre mot antagandet av detta välbehövliga paket med åtgärder för att öka säkerheten för europeiska konsumenter." Han tillade: "Kommissionen har lagt fram ett balanserat åtgärdspaket. Parlamentet är nu redo att förhandla och kommissionen är fast besluten att arbeta med både parlamentet och medlemsländerna för att se paketet antas under parlamentets mandat.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend