Anslut dig till vårt nätverk!

Anslutning

EU-Turkiet: Sätter anslutningsförhandlingarna tillbaka på rätt spår, nytt kapitel öppnat

DELA MED SIG:

publicerade

on

bränsleEuropeiska unionen och Turkiet inledde idag (5 november) anslutningsförhandlingar om ett nytt kapitel. Vid ministerkonferensen för anslutning i Bryssel öppnades kapitel 22 (regionalpolitik och samordning av strukturinstrument).

Efter anslutningskonferensen kommissionsledamot Štefan Füle (avbildad) sade till media: "Jag är glad att vi har kunnat öppna det 14:e kapitlet i anslutningsförhandlingarna med Turkiet - kapitel 22 om regionalpolitik. Det är viktigt - eftersom den senaste anslutningskonferensen ägde rum i juni 2010, nästan tre och ett halvt år sedan.

"Låt mig understryka att Turkiet är och förblir en viktig partner för EU. Utvecklingen i Turkiet under det senaste året understryker vikten av fortsatt EU-engagemang och att EU förblir riktmärket för reformer i Turkiet.

"Vi behöver mer engagemang, inte mindre. Det är därför jag hoppas så mycket att vi inte kommer att vänta en lång period till innan ytterligare ett kapitel öppnas.

"Jag tror att förhandlingsprocessen förblir det bästa verktyget för vårt engagemang, och jag hoppas att EU snart kommer att vara i stånd att klart och tydligt ange de villkor som Turkiet måste uppfylla för att öppna de två nyckelkapitlen i anslutningsprocessen: 23 och 24, som handlar om grundläggande EU-värderingar, med grundläggande rättigheter och friheter.

"Jag räknar också med att dagens anslutningskonferens kommer att ha en direkt, positiv effekt på Turkiets reformansträngningar. För att upprätthålla detta momentum måste Turkiet också göra sin del och göra nödvändiga ansträngningar för att öppna andra kapitel i processen, såsom kapitel 5 -offentlig upphandling, 8-tävling och 19-socialpolitik och sysselsättning.

"Även om detta inte är direkt relaterat till anslutningsförhandlingarna – vill jag uttrycka ett starkt hopp och en önskan om att dagens prestation kommer att främja Turkiets undertecknande av återtagandeavtalet och lanseringen av viseringsdialogen, mycket snart. Detta är desto viktigare eftersom dessa två processer kan ge mycket påtagliga fördelar för medborgarna i Turkiet.

Annons

"Äntligen ser jag fram emot mitt besök i Istanbul och Ankara på torsdag och fredag ​​minst lika mycket som jag ser fram emot att nästa anslutningskonferens öppnar ett nytt kapitel – förhoppningsvis mycket tidigare än efter tre och ett halvt år. "

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend