Anslut dig till vårt nätverk!

Kommunikation

egta lanserar regulatory affairs guide

DELA MED SIG:

publicerade

on

logo_egtaegta, sammanslutningen av tv- och radiosäljare, lanserade idag sin senaste publikation om regulatoriska frågor Förstå AVMSD – Praktiska riktlinjer för genomförandet av direktivet om audiovisuella medietjänster.

Syftet med de praktiska riktlinjerna är att ge insikter i hur direktivet om audiovisuella medietjänster (AVMSD) har implementerats i nationell lagstiftning och vilken inverkan de reklambestämmelser som införs genom direktivet, såsom produktplacering och sponsring för försäljningsföretag och programföretag. . Avsikten är att visa hur försäljningsföretag, programföretag, nationella tillsynsmyndigheter och nationella ministerier har tacklat de utmaningar och regler som fastställts av AVMSD.

"När tekniken utvecklas och den audiovisuella konvergensen blir verklighet, måste också regleringen anpassas. TV- och radioförsäljningsföretag söker en flexibel, reglerande miljö för att möta kraven från dagens affärsmiljö. Den här nya praktiska guiden förtydligar nuvarande praxis, och avgörande implementeringen och tolkningen av AVMS-direktivet, på nationell nivå, säger egtas generalsekreterare Katty Roberfroid.

Eftersom alla medlemsländer officiellt har införlivat AVMSD i nationell lagstiftning, anser egta att det nu är en bra tidpunkt för att reflektera över utvecklingen för att fullt ut förbereda branschen för de kommande utmaningarna. För att på bästa sätt illustrera det aktuella läget när det gäller införlivandet och genomförandet av direktivet och den verklighet som leverantörer av medietjänster står inför, använder riktlinjerna alltid praktiska exempel från egtamedlemmarnas perspektiv för att visa hur kraven av AVMSD omsätts i praktiken.

”Vi tror att denna publikation, den enda i sitt slag, kommer att vara till stor nytta för våra medlemmar. Det gör det möjligt för dem att få en överblick över implementeringen av AVMS-direktivet på de olika nationella marknaderna, vilket ger dem en lätt att hitta och användbar resurs för alla avdelningar av egta medlemsförsäljningshus” tillagt egta chef för Regulatory & Public Affairs Conor Murray.

Om du vill få en kopia av Förstå AVMSD – Praktiska riktlinjer för genomförandet av direktivet om audiovisuella medietjänster kontakta egta kommunikationschef Anne-Laure Dreyfus:

Postnummer: +32 2 290 31 34
E-post: [e-postskyddad]

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend