Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Labours parlamentsledamöter välkomnar WTO: s beslut om EU: s sälprodukter förbud

DELA MED SIG:

publicerade

on

förseglaVärldshandelsorganisationen har bekräftat giltigheten av EU:s förordning om marknadsföring av sälar, vilket innebär att import och försäljning av sälprodukter förblir olaglig inom EU.

David Martin, MEP, Labours talesman för internationell handel, sa: "Vi applåderar WTO-panelen för att de erkänner att Europeiska unionen ligger väl inom dess rätt att förbjuda de grymma produkterna från den kommersiella tätningsindustrin på grund av djurens välbefinnande."

"Kanada och Norges utmaning mot EU:s förbud mot sälprodukter var en cynisk attack mot våra demokratiska processer och EU-medborgarnas moraliska värderingar. Det här är första gången en WTO-panel har erkänt djurskydd är en fråga om allmän moral, så det ställer ett viktigt prejudikat för framtiden", tillade Martin, som också är vice ordförande för Europaparlamentets intergrupp för djurens välfärd och bevarande av djur. "Även om huvudförutsättningen för förbudet stöddes av WTO-panelen, visar rapporten att det fortfarande finns frågor som måste lösas för att få lagstiftningen till full överensstämmelse med dessa internationella handelsregler. Vi kommer att kämpa för att säkerställa alla framtida ändringar av förbud, som kan anses nödvändigt som ett resultat, kommer att garantera att våra gränser förblir ordentligt stängda för kommersiella sälprodukter."

För mer information, Klicka här. @EuroLabour

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend