Anslut dig till vårt nätverk!

Data

De gröna/EFA-gruppen använder pålitlig e-postkryptering som svar på massövervakningsavslöjanden

DELA MED SIG:

publicerade

on

gd5kqh76-1370913229Gruppen De gröna/EFA i Europaparlamentet har meddelat sitt beslut att använda pålitlig e-postkryptering baserad på fri programvara.

Kommenterar avslöjandet, Greens/EFA:s medordförande Rebecca Harms said: “The world has had its eyes opened to the mass surveillance of the digital realm. The commercial and governmental surveillance revealed by Edward Snowden is undermining trust in our democratic institutions and the democratic process. As a small but concrete step in response to this, the Greens/EFA group is joining in a small free software project to use trustworthy email encryption.

“This encryption system aims to ensure that nobody but the intended recipient of an email can read it. The emails need to be encrypted, sent, and then be decrypted on the receiving computer and nowhere else, using a selection of free software from Debian. We will start small scale, with 10 regular consumer laptops. This is not special hardware running special software but general computers running software available for everybody.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend