Anslut dig till vårt nätverk!

Digital Society

Pascal Lamy leder rådgivande grupp för framtida användning av UHF-spektrum för TV och trådlöst bredband

DELA MED SIG:

publicerade

on

9063_540Pascal Lamy and top executives from Europe’s broadcasters, network operators, mobile companies and tech associations have been given six months to make proposals to the European Commission on how to use the UHF spectrum band (470-790 MHz) most effectively in coming decades.

Inför en snabb och massiv tillväxt i efterfrågan på spektrum – eftersom konsumenterna efterfrågar nya sändnings- och internetalternativ – ber digitalkommissionär Neelie Kroes om snabba resultat: en slutrapport kommer att levereras i juli 2014.

Neelie Kroes said: “Europe needs to use spectrum more effectively if we want to benefit from the latest TV and internet developments. That’s why we need a new consensus on how to use broadcast spectrum, and that’s why I made the coordination of broadband spectrum a central feature of our effort to build a telecoms single market.”

Pascal Lamy said: “I expect these discussions to be quite challenging. Nobody will get everything they want, but I am confident that, based on an open discussion and a willingness to engage at the strategic level, we can deliver a coherent vision for Europe.”

Högnivågruppens råd kommer att hjälpa kommissionen att i samarbete med medlemsstaterna utveckla en långsiktig strategisk och reglerande policy för den framtida användningen av hela UHF-bandet (470-790 MHz), inklusive möjligheter att dela delar av bandet.

Kroes tillade: "Ungdomars tv-tittande vanor påminner inte om min generations. Reglerna måste komma ikapp på ett sätt som ger mer och bättre tv och mer och bättre bredband. Nuvarande spektrumtilldelning kommer inte att stödja framtidens konsumentvanor – baserat på enorma mängder audiovisuell konsumtion via bredband och IPTV.”

Gruppen har blivit ombedd att titta på hur Europa kommer att få tillgång till och använda audiovisuellt innehåll och data på medellång till lång sikt och komma med alternativ som svarar mot fyra separata utmaningar:

Annons
  • Hur kommer nästa generations (markbundna) tillhandahållande/mottagning av audiovisuellt innehåll (inklusive linjär TV) se ut?
  • Hur säkerställer vi allmänhetens intresse och konsumentnytta samtidigt som vi underlättar marknadsomvandling?
  • Vilka är de strategiska delarna av spektrumanvändning i UHF-bandet i ljuset av den första utmaningen? Vilken roll skulle EU:s reglerande roll vara när det gäller att samordna utvecklingen?
  • Vilka är de ekonomiska konsekvenserna för en nästa generations marksänd plattform för sändningar och internetanvändning?

Bakgrund

Pascal Lamy is honorary president of Notre Europe – Jacques Delors Institute and a former chief of the World Trade Organization and a former European commissioner.

Observera att förslaget om den inre marknaden för telekom skiljer sig från viktiga beslut som måste fattas om annan användning av spektrum, såsom sändningar.

Det bredare UHF-spektrumet, inklusive 800 MHz-bandet, används mest för sändningar, mobilt bredband och trådlösa mikrofoner. Bredbands- och sändningssektorerna är båda angelägna om att säkra den framtida användningen av detta mycket önskvärda spektrumband, som är en viktig tillgång för att distribuera nya digitala tjänster. Den effektiva användningen av detta eftertraktade spektrum av båda sektorerna är en möjlighet för EU som helhet.

Vissa medlemsländer överväger att allokera en del av sina 700 MHz-frekvenser för trådlöst bredband, vilket skulle påverka och påverkas av markbundna sändningar i grannländerna. En sammanhängande bild av hur Europa ska utveckla de markbaserade plattformarna som används av båda tjänsterna behövs för att främja investeringar i tjänster och infrastruktur.

Mer information

EU:s radiospektrumpolitik

Hur man engagerar sig i EU:s radiospektrumpolitik

Neelie Kroes Följ Neelie på Twitter

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend