Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Skylogic driver Earth station med DataMiner

DELA MED SIG:

publicerade

on

Sardinienradioteleskop2Skyline Communications, global ledare inom end-to-end nätverkshanteringslösningar för flera leverantörer för satellit-, broadcast-, IPTV- och HFC-bredbandsindustrin, tillkännager att Skylogic, den ledande europeiska leverantören av bredbandssatellitkommunikationstjänster, har utökat sin DataMiner från slut till -End multi-leverantörs nätverkshanteringsplattform för att inkludera hantering av alla antenner i dess satellitjordstation i Torino, Italien.

Lösningen sträcker sig över ett brett utbud av produkter från olika industrileverantörer (såsom Advent, Andrew / ASC Signal, CPI, Norsat International, Satellite Systems Corporation, Spectracom, Vertex, etc.) och ger fullständigt enhetlig fjärrövervakning och kontroll av alla system komponenter, tillsammans med omfattande fel- och prestandahantering. Skylogic använder också i stor utsträckning de kraftfulla automationsfunktionerna med öppen arkitektur som finns i DataMiner för att ytterligare förbättra denna del av driften.

Detta inkluderar kontinuerlig DataMiner mjukvarudriven automatisk Uplink Power Control (UPC), baserad på realtidsinmatning från beaconmottagarna, och algoritmer med öppen arkitektur implementerade i DataMiner Automation Engine, som interagerar med alla inblandade tredjepartskomponenter. DataMiner tillhandahåller också omfattande redundanskontroll på alla kritiska systemkomponenter, inklusive uppkonverterare, HPA:er, nedkonverterare, LNA:er, etc. vilket resulterar i maximal tjänsttillgänglighet.

Som ett resultat är alla antennstationer i jordstationen nu samlade i en intuitiv översikt. Detta inkluderar enkel navigering med bubbla-up och drill-down kartor, blockdiagram över alla systemkomponenter med larmfärgkodning, realtidsvisning av nyckelmått, signalvägsindikationer, speciella indikatorer för att visa om avancerade mjukvarufunktioner som UPC är aktiva , och en rad operatörskontroller för att manuellt utlösa fel- och underhållsprocedurer.

The entire UI is designed in DataMiner Visual Overview, which enables operators to create and edit their UIs instantly with Microsoft Visio®, and to apply changes on the fly without affecting the on-going operation.   “We have a long-lasting relationship with Skylogic, which is part of the Eutelsat group. Skylogic has been deploying DataMiner for a wide variety of other applications, including the end-to-end management of their video services, and this project fits in their strategy to further consolidate the management of their operation with this new generation of end-to-end multi-vendor network management software technology,” commented Glenn D’Haene, Business Development Manager at Skyline Communications. ”

Och även om detta vid första anblicken kan tyckas vara en mer traditionell applikation, är det långt ifrån det, och det medför faktiskt mycket påtagliga fördelar jämfört med de olikartade arv och patentskyddade lösningar som ofta användes i branschen. De helt användardefinierbara interaktiva användargränssnitten och den kraftfulla automatiseringen med öppen arkitektur skiljer lösningen från alla andra lösningar och tar den till en helt ny nivå.

But in addition to that, there’s also the bigger picture, which is the unique ability of DataMiner to go straight across all possible other technology domains, such as video compression platforms, play-outs, SNG fleets, ad-hoc service platforms, IT infrastructure, utility systems, contribution links, terrestrial transport networks and much more. DataMiner is truly the first solution in the industry that really lives up to the expectation of a single consolidated management platform for the entire operation.”

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend