Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Anförande: Kamall till Juncker - vill du att din kommission ska vara den sista av gamla eller först för nya?

DELA MED SIG:

publicerade

on

o-SYED-Kamall-facebookDär Jean-Claude Juncker föreslår en framtidsinriktad agenda för ledarskap för en ny era, kommer ECR att stödja honom. Men när han blickar bakåt mot en mer centraliserad europeisk superstat "kommer vi att föreslå ett positivt alternativ", sa Syed Kamall, gruppledare för Europeiska konservativa och reformister, i dagens tal inför Junckers bekräftelseomröstning i Europaparlamentet.

När han talade i kammaren sa Kamall att ECR inte kunde stödja Juncker av två skäl: nämligen processen som förde honom till att bli nominerad av rådet (vilket har lett till "moder till alla bakrumsaffärer") och rädslan att han inte är rätt man att leda en reformagenda.

Han sa: "Herr Juncker, stora förändringar sker inte av sig själv. Det behöver ledarskap för att driva det. Ledarskap som blickar framåt inte bakåt. Ledarskap som erkänner 2050-talets utmaningar är inte 1950-talets. Ledarskap som förstår oro för de europeiska folken, som vill ha ett Europa av samarbete inte ett Europa av centralisering.

"Om du lägger fram en agenda som öppnar marknader, river barriärer och decentraliserar makten, då kommer vi att stå med dig. Men om du hyllar en gammal, trött, bakåtblickande agenda kommer vi att erbjuda ett positivt, konstruktivt alternativ.

"Många av oss letar efter dig för att klargöra din ståndpunkt, herr Juncker. I förra veckans utfrågningar med politiska grupper om frågor som eurofederalism, mammaledighet och budgetstränghet sa du en sak till ECR och verkade säga en annan sak till de andra grupperna. Vi behöver den riktige herr Juncker att stå upp och berätta för oss alla vad han verkligen tror.

"Men i verkligheten vet du och vi vet att inget av detta spelar någon roll. Affären har gjorts. Bytet har delats ut. Valet som var tänkt att avsluta alla bakrumsaffärer har resulterat i alla bakrumsaffärers moder. Ni vet och vi vet att ni sannolikt kommer att bli kommissionens nästa ordförande och herr Juncker vi önskar er lycka till. Men medlemmar i min politiska grupp kommer inte att kunna rösta på er i dag av två skäl: För det första gör vi inte prenumerera på processen som förde dig hit, vi tror inte att du har ett EU-omfattande mandat som sträcker sig över alla 28 medlemsländer. Och för det andra är medlemmar i min grupp ännu inte övertygade om att du är rätt man att leda anklagelsen för Europeiska reformen Jag hoppas att ni under de närmaste åren visar att vi har fel.

"Frågan som jag skulle ställa till dig är denna: vill du att din kommission ska vara den sista i en gammal era, eller den första av en ny? Detta är kärnan i det ledarskap som vi skulle vilja se: inte "mer Europa eller inget Europa, utan ett bättre Europa.

Annons

"Vi behöver ledarskap för att reformera budgeten för en ny era. Att gå bort från tanken att en större budget innebär en bättre budget. Låt oss istället ha en bättre budget för att underlätta investeringar, infrastruktur, teknik och forskning. Låt våra barn ärva en vibrerande ekonomi byggd för deras framtid. De får inte ärva stora skulder för att betala för vårt förflutna. Istället för att fokusera på hur man skaffar mer pengar från egna resurser – låt oss leda debatten mot hur vi spenderar skattebetalarnas pengar bättre. Det är därför min grupp skulle vill se en dedikerad kommissionär för budgetkontroll.

"Vi behöver ledarskap för att bygga en inre marknad som passar den nya eran. Ändå är en inre marknad för tjänster fortfarande långt ifrån en verklighet åtta år efter tjänstedirektivet. Varför sätter vi oss inte ner med digitala entreprenörer och frågar dem om de barriärer de möter och låt oss sedan riva dem. Det är dags att vi levererar en digital inre marknad för alla. Låt oss titta på energimarknaden och identifiera och ta bort blockeringar av energieffektivitet för konsumenter och skapa nya energieffektivitetsblockeringar och öka konsumenternas energieffektivitet. sammanlänkningar för att minska vårt beroende av regimer i Mellanöstern och Ryssland.

"Vi behöver ledarskap för att leverera mer handel och en internationell utvecklingspolitik lämplig för en ny era. Öppnare och transparenta handelsavtal med snabbväxande ekonomier. Internationella utvecklingsprogram för att främja äganderätt, rättsliga och finansiella system. Stöd till entreprenörer i fattigare länder för att skapa välstånd och jobb för lokalbefolkningen i deras länder. Vi behöver ledarskap för att främja bättre regleringar som är lämpliga för en ny era. Vi bör prata med företag av alla storlekar – direkt – och fråga dem vad som hindrar dem från att skapa extra jobb och tillväxt .

"Vi behöver ledarskap för att ta itu med de underliggande svagheterna i euroområdet: de betydande produktivitetsskillnaderna som orsakar arbetsförluster och förödande nivåer av ungdomsarbetslöshet i södra Europa. Med euron har många medlemsländer förlorat växelkursinstrumentet för att ta itu med dessa problem. Som ett resultat har vi sett bördor som överförts från banker till skattebetalare, oavbrutna stater och överenskommelser.

"Vi behöver ledarskap för invandring för att återställa människors tro på både principen om fri rörlighet för de arbetstagare som vill arbeta och bidra till sina nya värdländer, men också i kontrollerad migration som respekterar alla medlemsländers rättigheter - både de som välkomnar nya arbetstagare men också de som förlorar sina yngsta och smartaste till andra länder.

"Herr Juncker, jag har i dag skisserat några exempel på var ledarskap behövs för att bygga ett EU som passar för en ny era, för århundradet framför oss, inte århundradet bakom oss. Ledarskap för att ta itu med våra väljares rädslor och misstankar gentemot våra väljare. EU:s riktning Ledarskap som strävar efter att uppfylla människors förhoppningar och ambitioner för framtiden.

"Herr Juncker, medlemmar i min grupp känner sig inte kunna rösta på er i dag. Men där ni lägger fram en agenda som leder EU mot framtiden, till utmaningarna i en ny era, då kan ni vända er till oss för att få stöd. "

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend