Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

#Kina för att betona människoorienterad urbanisering

DELA MED SIG:

publicerade

on

Guangzhou_kinaKinas premiärminister Li Keqiang satte i en ny statlig arbetsrapport ytterligare reform av hushållsregistreringssystemet som en av Kinas prioriteringar under 2016, vilket innebär att Kina kommer att fortsätta sin urbanisering med tonvikt på människor, skriver Liu Rui från Folkets dagblad.

I rapporten som levererades vid den fjärde sessionen av den 12:e nationella folkkongressen den 19 mars, lovade Li också att påskynda urbaniseringen bland migranter på landsbygden och koppla urbanisering med människor, mark och pengar.

Urbaniseringens kvalitet och interna kapacitet måste förbättras genom 'people-oriented urbanization’, the report stressed.

Lis kommentarer kom när Kina under de senaste åren har ägnat sig åt en ny typ av urbanisering. Men som ett land med en stor jordbruksbefolkning har det uppstått många problem i processen.

Vissa städer, till exempel, fortsatte att expandera oavsett deras befolkningstillväxt, vilket gav upphov till spökstäder med tomma gator och skyskrapor. Dessa städer förstod inte att kärnan i urbaniseringen inte är husbyggande, utan människor.

Genom att koppla ekonomisk överföringsbetalning till landsbygdsbefolkningens bosättning i städer, ny stadsutveckling med stadshushållsregistrering av landsbygdsbefolkningar och infrastrukturinvesteringar med jordbruksbefolkningen, kommer lokala myndigheter att urbanisera fler landsbygdsbor.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend