Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

#Thailands regering måste rensa vägen tillbaka till demokrati, säger #förbundsdagen

DELA MED SIG:

publicerade

on

förbundsdagen

Den tyska förbundsdagen tog upp situationen i Thailand som den första punkten på dagordningen för utrikesutskottet i går. Efter sina överläggningar om den konstitutionella folkomröstningen som ska hållas den 7 augusti i Thailand, noterade ordföranden, vice ordföranden och talesmännen för utrikesutskottet gemensamt:

"Två år efter att den tog över makten måste den thailändska militärregeringen under general Prayuth Chan-ocha hålla sitt löfte om att rensa vägen tillbaka till demokrati. Detta innebär garantier för åsiktsfriheten, och för pressfriheten, samt erkännande av oppositionspartier och förberedelser för fria parlamentsval. Både representanthuset och senaten har upplösts i över två år, och har ersatts av en församling som nominerats av militärrådet.

Vi noterar med oro att det föreslagna konstitutionsförslaget inte stärker maktfördelningen, utan är utformat för att kodifiera militärens makt i framtiden. Samtidigt kommer det allt fler rapporter om massiva kränkningar av de mänskliga rättigheterna mot dem som kritiserar.

Vi uppmanar den thailändska regeringen att lägga fram ett utkast i enlighet med rättsstatsprincipen och att se till att befolkningen kan diskutera detta utkast och rösta om det, fritt och utan förtryck.

Militärregeringen måste följa färdplanen för parlamentsval och övergången till civil regering senast 2017. Detta är det enda sättet att återgå till demokrati och att övervinna de djupa splittringarna i det thailändska samhället.”

Dr Norbert Röttgen, MP, ordförande (CDU)

Annons

Franz Thönnes, MP, Vice ordförande (SPD)

Jürgen Hardt, MP, CDU talesman för utrikesfrågor

Niels Annen, MP, SPD:s talesperson för utrikesfrågor

Stefan Liebich, MP,  Die Linkes talesperson för utrikesfrågor

Marieluise Beck, MP, Die Grunnen/De grönas talesperson för utrikesfrågor

 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend