Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Terrorism: 82% av européerna vill EU göra mer för att ta itu med hot

DELA MED SIG:

publicerade

on

20160708PHT36570_originalTerrorismen fortsätter att utgöra ett hot mot Europa och folk förväntar sig att EU agerar: 82 % av européerna vill att det ska göra mer, medan 69 % anser att dess nuvarande åtgärder är otillräckliga, enligt en Eurobarometerundersökning som parlamentet beställt. Undersökningen visade också att majoriteten tycker att kampen mot terrorismen borde vara EU:s främsta prioritet för mer åtgärder.

De tillfrågade ansåg att följande åtgärder var de mest brådskande: kampen mot finansieringen av terroristgrupper (42 %), kampen mot rötterna till terrorism och radikalisering (41 %) och förstärkning av gränskontrollerna (39 %).

Vad parlamentet har arbetat med

Ledamöterna antagen i november förra året en resolution om att förhindra radikalisering online och i fängelser genom utbildning och social integration. I maj godkände parlamentsledamöterna ytterligare befogenheter för Europol, EU:s brottsbekämpande organ. Till exempel kommer byrån nu att kunna be Facebook ta bort sidor som drivs av Islamiska staten.

Parlamentet arbetar för närvarande med en nytt direktiv syftar till att kriminalisera förberedande handlingar i terroristsyfte, såsom att resa utomlands, tillhandahålla eller ta emot utbildning, och på en reglering att systematiskt kontrollera alla EU-medborgare som reser in i eller lämnar EU.

Ordförande för kommittén för medborgerliga fri- och rättigheter, Claude Moraes, en brittisk medlem av S&D-gruppen, sa: "Vi måste vara enade i våra ansträngningar att ta itu med grundorsakerna till terrorism och att fortsätta att vidta åtgärder för att skydda europeiska medborgare från framtida attacker, samtidigt som vi ser till att är en balans mellan EU-medborgarnas säkerhet och deras integritet och grundläggande rättigheter. Utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter, rättsliga och inrikes frågor kommer att se till att parlamentet gör sitt jobb effektivt.”

Vad förväntar du dig av EU?

 

En undersökning bland nästan 28,000 XNUMX européer visade att en stor majoritet vill att EU ska vara mer aktivt när det gäller att ta itu med frågor som arbetslöshet, terrorism, invandring och skattebedrägerier.

Mer information

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend