Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Kommissionen delar ut 11 miljoner euro i nödfinansiering till #Grekland och #Italien

DELA MED SIG:

publicerade

on

20131008PHT21745_originalEuropeiska kommissionen har idag (29 juli) tilldelat 11 miljoner euro extra i nödfinansiering till Grekland och Italien inom ramen för Internal Security Fund (ISF) för att stärka mottagnings- och registreringskapaciteten i Grekland och stödja sök- och räddningsverksamhet i Italien till sjöss.

7.3 miljoner euro tilldelas den grekiska mottagnings- och identifieringstjänsten för att stärka kapaciteten för mottagning och sjukvård i Grekland och i synnerhet på Egeiska öarna. Ytterligare 500,000 353 euro delas ut för att förbättra vattenförsörjningsnätet och avloppsnätet vid mottagnings- och identifieringscentret på Samos. Med denna extra finansiering uppgår nödhjälpen till aktiviteter i Grekland till cirka 2015 miljoner euro sedan början av 509. Denna nödfinansiering kommer utöver de 2014 miljoner euro som redan tilldelats Grekland under de nationella programmen för 2020-294.5 (214.7 euro). m från AMIF och XNUMX miljoner euro från ISF).

2.2 miljoner euro tilldelas den italienska kustbevakningen och kommer att stödja sök- och räddningsverksamhet till sjöss. I synnerhet kommer finansieringen att stödja tillhandahållandet av mat ombord för räddade migranter och kommer att hjälpa till att finansiera kostnader för personal som arbetar på sjötillgångar och i de operativa samordningscentra.

Dessutom tilldelas 1 miljon euro till den italienska marinen för att stödja inköp av utrustning och skyddskläder, för att på ett säkert sätt kunna hantera medicinsk screening av migranter efter deras räddning till sjöss. Dessa åtgärder bringar det totala nödstöd som beviljats ​​av kommissionen under AMIF och ISF sedan 2015 för att stödja de italienska myndigheterna samt internationella organisationer som verkar i Italien till 24.5 miljoner euro. Detta kommer utöver de 592.6 miljoner euro som redan tilldelats Italien under de nationella programmen för 2014-2020 (347.7 miljoner euro från AMIF och 244.9 miljoner euro från ISF).

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend