Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

#Brexit Kan försenas till slutet-2019 som regeringen inte redo

DELA MED SIG:

publicerade

on

BrexitStorbritanniens utträde ur Europeiska unionen kan försenas till åtminstone slutet av 2019 eftersom regeringen var för "kaotisk" för att starta den tvååriga processen i början av nästa år, Sunday Times har rapporterat, med hänvisning till källor som den sade att var informerad av ministrar.

Storbritannien röstade för att lämna EU den 23 juni, men åsikter skiljer sig över när det borde åberopa artikel 50, som sätter klockan som tickar på en tvåårsperiod att lämna blocket, med några äldre politiker som kräver en snabb avgång.

Premiärminister Theresa May, som kampanjer för att Storbritannien ska förbli i EU och leder ett kabinett med ministrar från båda sidor av debatten, har sagt att hon inte kommer att utlösa Brexit-samtal i år eftersom Storbritannien behöver tid att förbereda sig.

Men brittiska regeringsministrar har varnat ledande personer i City of London, Londons finansdistrikt, om att artikel 50 sannolikt inte skulle utlösas tidigt 2017 eftersom situationen i regeringen var "kaotisk", Sunday Times rapporterade på söndag (14 augusti).

"Ministrar tänker nu att [artikel 50] -utlösaren kan försenas till hösten 2017", berättade en källa, som hade talat med två höga ministrar, till tidningen.

"De har inte infrastrukturen för de människor de behöver anställa. De säger att de inte ens vet rätt frågor att ställa när de äntligen börjar förhandla med Europa."

En taleskvinna nummer 50 frågade om den rapporterade förseningen med att utlösa artikel 10: "Statsministern har varit tydlig att en högsta prioritet för denna regering är att leverera det brittiska folkets beslut att lämna EU och göra en framgång för Brexit. "

Annons

"Premiärministern har redogjort för regeringens ståndpunkt om artikel 50 och har inrättat en ny avdelning som är avsedd att fortsätta förhandlingarna," sa hon.

De europeiska ledarna har tagit en fast linje när det gäller Storbritanniens utträde, och den tyska förbundskanslern Angela Merkel säger att även om det var förståeligt att Storbritannien skulle behöva några månader för att räkna ut sin strategi, "vill ingen ha en lång period av limbo".

Men bakom kulisserna har det funnits en växande insikt i Europas huvudstäder att det tvååriga fönstret för förhandlingar om Brexit är alldeles för kort.

Storbritannien skapade två nya regeringsdepartement för att hantera Brexit och internationell handel, ledd av David Davis och Liam Fox, två framstående "Leave" -kampanjer i folkomröstningen.

Davis har rekryterat mindre än hälften av 250-personalen han behöver för Brexit-avdelningen, Sunday Times sa, medan Fox har färre än 100 av de 1,000 handelsförhandlare som han söker.

Val i Frankrike i maj och Tyskland i september kan också pressa tillbaka Brexit.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend