Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Ge oss visumfrihet för EU i oktober eller överge migrantavtalet, säger #Turkiet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska unionen borde bevilja turkar viseringsfria resor i oktober, annars bör migrantavtalet som innebär att Turkiet stoppar strömmen av illegala migranter till blocket läggas åt sidan, säger utrikesminister Mevlut Cavusoglu (avbildad) sa till en tysk tidning, skriver Michelle Martin.

Asked whether hundreds of thousands of refugees in Turkey would head to Europe if the EU did not grant Turks visa freedom from October, he told Bild newspaper’s Monday edition: “I don’t want to talk about the worst case scenario – talks with the EU are continuing but it’s clear that we either apply all treaties at the same time or we put them all aside.”

Visa-free access to the EU – the main reward for Ankara’s collaboration in choking off an influx of migrants into Europe – has been subject to delays due to a dispute over Turkish anti-terrorism legislation and Ankara’s crackdown after a failed coup.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend