Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

Kinas precisionsstrategi för #fattigdomsbekämpning upplyser världen 

DELA MED SIG:

publicerade

on

Xi JinpingStrategin för "riktad fattigdomsbekämpning" som lanserats av Kina har inte bara lyckats föra många kineser ur fattigdom, utan har också gett upplysning till andra länder, skriver Sun Tianren.

"Vi bör inte glömma det faktum att Kina har bidragit mest till världens fattigdomsbekämpning under det senaste decenniet", sa FN:s generalsekreterare Antonio Guterres i München, Tyskland. Han tillade att i ljuset av den bräckliga internationella miljön är utveckling en viktig kanal för att förhindra konflikter.

Kina, med en befolkning på över 1.3 miljarder, har lyft fler människor ur fattigdom än något annat land i världen, och är ett av de första länderna som uppnådde FN:s millennieutvecklingsmål.

Under de senaste tre decennierna har mer än 700 miljoner människor i Kina lyfts ur fattigdom, vilket står för mer än 70 % av världens totala. Antalet fattiga människor på landsbygden minskade till 55.75 miljoner år 2015.

Kinas president Xi Jinping kom med strategin för "riktad fattigdomsbekämpning" strax efter tillträdet, och lovade att lindra fattiga människor på landsbygden och fattiga län under den nuvarande standarden till 2020. För att förverkliga målet har Kina etablerat ett ansvarsmönster på fem nivåer som täcker provinser, städer, län och townships.

Från 2013 till 2016 har Kina lyft mer än 10 miljoner människor ur fattigdom varje år, totalt 55.64 miljoner människor. Levnadsstandarden för landsbygdsbefolkningen i fattiga områden har förbättrats avsevärt.

Kinas strategi för "riktad fattigdomsbekämpning", för att vara mer specifik, innebär mer riktade stödämnen, korrekt projektarrangemang, exakt kapitalallokering, exakt policyimplementering och personaltilldelning samt specifika resultat, så att fördelarna med varje politik kan tillföras mottagarna själva. Ingen ska lämnas efter.

Annons

Strategin öppnade inte bara upp ett nytt landskap för Kinas fattigdomsbekämpande arbete, utan erbjöd upplysning för andra utvecklingsländer.

En rad initiativ som föreslagits av Xi, inklusive att påskynda den globala fattigdomsminskningen, stärka samarbetet för att minska fattigdomen, förverkliga en mångsidig, oberoende och hållbar utveckling och förbättra den globala utvecklingsmiljön har anammats av FN och utvecklingsländerna.

Kina deltar också aktivt i att lansera syd-sydsamarbete genom att ge stöd till andra utvecklingsländer, särskilt de minst utvecklade länderna för att eliminera fattigdom. Under de senaste 60 åren har Kina erbjudit nästan 400 miljarder yuan (58.27 miljarder dollar) och skickat ut mer än 600,000 166 hjälppersonal till XNUMX länder och internationella organisationer, visar statistik.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend