Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

#Tyskland måste agera nu för att stoppa återupptagningen av #flyktingkrisen, säger Merkel-rivalen

DELA MED SIG:

publicerade

on

Tyskland måste vidta åtgärder nu för att förhindra att 2015 återupptas, då cirka 890,000 2015 migranter anlände till landet. I september XNUMX öppnade Merkel Tysklands gränser för tusentals migranter för att undvika en humanitär katastrof - ett drag som senare slog hennes popularitet och stärkte det invandrarfientliga Alternativet för Tyskland (AfD), även om hennes konservativa sedan dess har återhämtat sig och stöd för AfD har tappat.

Martin Schulz (avbildad), vars socialdemokrater (SPD) ligger långt efter Merkel i opinionsmätningarna inför valet den 24 september, varnade för ett återkommande scenario efter att mer än 93,000 2017 främst afrikanska och bangladeshiska migranter söder om Sahara har anlänt med båt till södra Italien. 17, en ökning med XNUMX procent jämfört med samma period förra året.

"Siffrorna i Italien är oroande - tusentals per dag", sa han i en intervju i den västtyska staden Aachen.

"Om vi ​​inte vill ha en upprepning av vad vi upplevde 2015 måste vi vidta åtgärder nu när italienarna når sin gräns när det gäller vad de kan göra."

"Andra EU-länder behöver hjälpa Italien, till exempel genom att ta emot flyktingar", tillade han.

Schulz sa att han hade pratat med EU-kommissionens chef Jean-Claude Juncker på söndagen om vilken ekonomisk eller logistisk hjälp Bryssel kan erbjuda länder som är beredda att ta emot flyktingar och sa att han skulle tala med både den italienska regeringen och kommissionen om detta under vecka.

Annons

I en intervju med tidningen Bild am Sonntag sa Schulz att situationen var "mycket explosiv" och föreslog att han ville förvandla den till en valkampanjfråga, och sa: "De som spelar för tid och försöker ignorera ämnet tills valet är agerar på ett mycket cyniskt sätt."

Migrantankomsterna till Tyskland har varit mycket lägre i år än under de två föregående åren, med uppgifter från inrikesministeriet som visar att antalet nyanlända som söker asyl sjönk till 90,389 2017 under första halvåret XNUMX, ungefär hälften så många som under året. tidigare period.

Förra året anlände cirka 280,000 2015 migranter till Tyskland – en kraftig nedgång jämfört med XNUMX – och flyktingfrågan har ännu inte spelat någon större roll i valrörelsen.

Den senaste Emnid-undersökningen visade Merkels konservativa på 38 % och SPD på 25 %.

CSU, som tar en hårdare ton mot migranter än Merkels CDU, har länge efterlyst en övre gräns för antalet anländer och Seehofer upprepade på söndagen sitt krav på ett tak på 200,000 XNUMX per år. Merkel har förkastat ett tak.

Bild am Sonntag sade att Schulz skulle resa till Italien på torsdag för att träffa Italiens premiärminister Paolo Gentiloni.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend