Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

#ISIS och #Climate Ändra ledande globala säkerhetshot

DELA MED SIG:

publicerade

on

Människor runt om i världen identifierar ISIS och klimatförändringar som de ledande hoten mot nationell säkerhet, enligt ett nytt Pew Research Center rapport baserat på en undersökning av 38 länder. Undersökningen frågade om åtta möjliga hot: ISIS, globala klimatförändringar, cyberattacker, tillståndet för den globala ekonomin, det stora antalet flyktingar som lämnar Irak och Syrien samt USA:s, Rysslands och Kinas makt och inflytande. Även om nivån och fokus på oro varierar beroende på region och land, framstår ISIS och klimatförändringar tydligt som de vanligaste säkerhetsriskerna i de 38 tillfrågade länderna.

ISIS utnämns som det främsta hotet i totalt 18 undersökta länder – inklusive USA och andra som mestadels är koncentrerade till Europa, Mellanöstern och Asien. Ett stort antal av dessa länder har fått utstå dödliga terroristattacker som den islamiska militanta gruppen hävdar. I 13 länder, mestadels i Latinamerika och Afrika, identifierar allmänheten globala klimatförändringar som det största hotet. Det är den andra rankade oro i många andra tillfrågade länder.

Cyberattacker från andra länder och tillståndet i den globala ekonomin nämns som stora hot av globala medianer på 51 % vardera. Cyberattacker är det största bekymret i Japan och det näst största problemet på platser som USA, Tyskland och Storbritannien, där det har förekommit ett antal högprofilerade attacker av denna typ de senaste månaderna.

Människor i Grekland och Venezuela ser den internationella ekonomins hälsa som det ledande hotet mot deras länder, vilket kanske återspeglar dessa nationers ekonomiska kamp under de senaste åren. Många tillfrågade länder i Mellanöstern och Latinamerika nämner ekonomisk oro som sin näst största oro. Flyktingströmmen, som var särskilt oroande i Europa 2016, ses som ett stort hot av en median på 39 % i de 38 länderna. Det är dock det största hotet i endast ett land: Ungern.

Globalt sett ser en median på omkring en tredjedel USA:s, Rysslands eller Kinas makt och inflytande som ett stort hot. Amerikas inflytande är en stor oro i Turkiet. Och i Sydkorea och Vietnam nämner åtta av tio eller fler Kinas makt och inflytande som ett stort hot. Samtidigt, bland de undersökta länderna, är rädslan för Ryssland som mest akut i Polen.

Dessa är bland de viktigaste resultaten i en undersökning från Pew Research Center som genomfördes bland 41,953 38 respondenter i 16 länder från 8 februari till 2017 maj XNUMX. Resultaten är för omedelbar publicering och tillgängliga på http://www.pewglobal.org/2017/08/01/globally-people-point-to-isis-and-climate-change-as-leading-security-threats/.

Annons

För mer information eller för att ordna en intervju med denna studies huvudförfattare, seniorforskare Jacob Poushter, vänligen kontakta Stefan Cornibert på  [e-postskyddad].

Pew Research Center är en opartisk faktatank som informerar allmänheten om frågor, attityder och trender som formar Amerika och världen. Den tar inga politiska ställningstaganden. Centret är ett dotterbolag till Pew välgörenhetsförtroende, dess primära finansiär. Prenumerera på vår dagliga och veckovisa Email nyhetsbrev eller följ oss på vår Fakta Tank blogg.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend