Anslut dig till vårt nätverk!

EU

EU beviljar ytterligare 7.5 miljoner euro för att hjälpa 50 forskare att få ut sina #forskningsresultat på marknaden

DELA MED SIG:

publicerade

on

EU fortsätter att agera för att göra Europas forskning i världsklass till framgång. Idag tilldelar European Research Council (ERC) 50 ERC-stipendier med ytterligare finansiering på upp till €150,000 XNUMX vardera för att testa den kommersiella eller samhälleliga potentialen i deras ursprungliga projekt.

Kommissionär Carlos Moedas sa: "Anslagen som beviljas idag visar hur vi kan omvandla toppvetenskap till praktiska innovationer som kommer alla att gynna. Att investera i forskning och innovation innebär att vi investerar i EU:s framtid. Det är därför vi har föreslagit att vi ska ändra vår ambition till ännu högre växel i att skapa Horizon Europe, EU:s nästa forsknings- och innovationsprogram, öka sin finansiering upp till oöverträffade 100 miljarder euro och fullborda European Innovation Council."

ERC:s "Proof of Concept"-anslag som tilldelas idag hjälper forskare att utforska nya affärsmöjligheter, förbereda patentansökningar eller verifiera den praktiska genomförbarheten av vetenskapliga koncept. Bidragen täcker forskning inom en mängd olika ämnen. Belönade projekt inkluderar till exempel ett som avslöjar hur sociala mediers algoritmer faktiskt fungerar, utvecklar organoidtester för cancer i sent stadium och skapar billigare miljövänligare batterier. Bidragen, som delas ut tre gånger per år, är en del av EU:s forsknings- och innovationsprogram, Horisont 2020.

Ett fullständigt pressmeddelande och projektexempel finns tillgängliga på ERC: s webbplats.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend