Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Kommer i plenum: #CleanerCars, #OnlineFilms, #Romania

DELA MED SIG:

publicerade

on

MEP: er röstar om regler för att främja europeiskt innehåll på streamingplattformar samt om planer på att sätta mål för renare bilar under veckans plenarsession i Strasbourg.

Renare bilar

Onsdagen den 3 oktober röstar ledamöterna om planerna för att ytterligare minska bilarnas CO2 utsläpp genom att ställa upp mål som är mer ambitiösa. Parlamentets miljökommitté föreslår att CO2-bilutsläpp ska minskas med 45% av 2030. De nya reglerna skulle också kräva att 40% nya bilar som säljs från 2030 är elektriska och hybrid. Debatten är på tisdag (2 oktober).

Mer europeiskt innehåll på strömmande plattformar

En uppdatering av reglerna om audiovisuella medietjänster skulle innebära en kvot för 30% av europeiskt innehåll på onlineplattformar som Netflix och även se till att barnen är bättre skyddade mot skadligt innehåll. Röstningen är på tisdag.

Lagaregler i Rumänien

Rumäniens premiärminister Viorica Dăncilă deltar i en debatt på onsdagen när parlamentsledamöterna diskuterar den senaste reformen av landets rättssystem, undersöker riskerna för rättsstatsprincipen i Rumänien.

Annons

Estland tar på sig Europas framtid

Estlands premiärminister Jüri Ratas debatterar Europas framtid med parlamentsledamöter och Jean-Claude Juncker, kommissionens ordförande på onsdagen. Upptäck alla debatter om Europas framtid här.

Rådet

På tisdagen diskuterar ledamöterna parlamentets prioriteringar inför toppmötet mellan stats- och regeringschefer som planeras till 18 oktober. Nyckelområdena för det kommande rådet är migration och Brexit.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend