Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#EAPM - Dags att anmäla sig till kongressen som rapporterar om kongresser ...

DELA MED SIG:

publicerade

on

Det är redan oktober och kongressäsongen är väl på väg. Dessutom kommer nästa val till Europaparlamentet att vara i slutet av maj - vilket är ganska snart relativt sett när månaderna flyger, skriver European Alliance for Personalized Medicine (EAPM) verkställande direktör Denis Horgan.

Under tiden kommer debatten om EU-kommissionens förslag om EU-omfattande åtgärder för hälsokommunikationsbedömning (HTA) att nå minst en topp i veckan när Strasbourg-plenum rösta om ändringsförslagen till förslaget till förordning som lagts fram av parlamentets utskott ENVI. Även om ENVI håller omröstningen i fullmäktige onsdagen (3 oktober) ser det fortfarande ut som att det är mycket framskritt i rådet, eftersom flera medlemsstater har varit mycket rösta i motsats till de föreslagna obligatoriska aspekterna av förslaget.

Det är klart att det är en viktig tid att hålla ett sinnesinnehåll inom hälso- och sjukvårdssektorn i synnerhet, och om du inte har registrerat dig för EAPM: s 2-årliga kongress i Milano, Nu är det dags att göra det här. 

I slutet av november (26-28) -evenemanget kommer en stor tonvikt att läggas på utvecklingen från tidigare kongresser under hösten, behovet av att nå ut till ledamöter som är gamla och potentiellt nya och den pågående utvärderingsdebatten.

Det kommer också att ta hänsyn till utvecklingen av artificiell intelligens, som diskuterades av rådet för konkurrenskraft i förra veckan i en politisk debatt om Rethinking europeisk industri: Konstgjord intelligens och robotik.

Det nuvarande EU-ordförandeskapet, Österrike, sade att dess vision bygger på tre pelare: att öka EU: s tekniska och industriella kapacitet och AI-upptagning i hela ekonomin, förbereda sig för socioekonomiska förändringar och säkerställa en lämplig etisk och juridisk ram.

Innovation är en konkurrensfördel som EU har, men Europa behöver stärka samarbetet mellan den akademiska världen och industrin och minska den administrativa bördan för företagen. Samtidigt behöver man förbättra tillgången till data, utveckla ett etiskt och regelbundet ramverk för investeringar i AI och robotteknik och fokusera på nya färdighetssätt.

Annons

Diskussioner och presentationer på kongressen om dessa och många andra ämnen kommer att ge intressenter möjlighet att flytta sina synpunkter innan de levererar viktiga aspekter till beslutsfattare på europeisk, nationell och regional nivå. Detta kommer effektivt möjliggöra en bro till representanter inom olika politikområden.

EAPM är övertygad i detta avseende, eftersom "Framåt som en: Integrerande innovation till Europas hälsovårdssystems kongress", som den första upplagan i Belfast förra året, och sex ordförandeskonferenser sedan 2013, kommer att samla ledande experter inom den snabba sjukvården arena.

Och som i 2017 i Nordirland syftar evenemanget till att sammanföra viktiga publikgrupper som bidrar till det stora programinnehållet och den väsentliga kunskapsutbytet. Innehållet i de flesta av flera spåren för denna nyckelhändelse är nästan avslutad nu, och du kan visa det aktuella programmet här.

Samlingen i Milano kommer att utgöra en idealisk "one-stop shop" med målet att föra innovation i EU: s hälso- och sjukvårdssystem, medan valet i slutet av november svänger med ovannämnda inlämning till 2019: s parlamentsval och svärdet i av en ny kommissionen inte långt efter det.

Kongressens övergripande mål är att identifiera och exakt definiera de kritiska barriärer som begränsar användningen av personlig medicin, samtidigt som man utvecklar realistiska, användbara lösningar som förbättrar patientens tillgång till riktad behandling över hela Europa. Innovation och incitament för det är avgörande för hälsa och rikedom i nuvarande EU-28 (och kommer att bli ännu viktigare efter att Storbritannien lämnar). Det uppmuntrar också investeringar utanför EU, vilket är tydligt bra för företag och jobb. Det är obestridligt att innovation måste stiga till nya höjder och implementeras och integreras till förmån för EU-medborgarna. Vi är säkra på att Milanos kongress kommer att föra Europa framåt i detta avseende.

För denna viktiga händelse är Alliansen glada över att arbeta i partnerskap med Lombardiska Regionrådet, vilket kommer att ge det perfekta rummet för att möjliggöra ett möte med sinnen och sakkunskap och utgör en viktig möjlighet för diskussion på hög nivå och formulering av riktiga handlingsplaner.

Vi uppmanar alla intressenter att registrera sig i god tid. Här är den länken igen.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend