Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Labours #Corbyn säger till EU:s Barnier #HardIrishBorder måste undvikas

DELA MED SIG:

publicerade

on

Ledaren för Storbritanniens främsta oppositionella Labour Party, Jeremy Corbyn (avbildad), sa att han hade sagt till EU:s brexitchef Michel Barnier i samtal att Storbritanniens utträde inte får störa handeln över gränsen mellan Irland och Nordirland, skriva Alistair Smout i London och Daphne Psaledakis i Bryssel.

Corbyn, som tidigare har träffat Barnier och en gång gav honom en fotbollströja från Arsenal i present, betonade att han inte förhandlade med honom under hans besök i Bryssel utan att han presenterade Labours åsikter om farorna med en brexit utan avtal.

Barnier har inte lämnat någon åsikt om fördelarna med Labours brexitförslag – som innebär att Storbritannien ska stanna i en tullunion med EU efter Brexit – i motsats till den konservativa premiärministern Theresa Mays.

Corbyn sa på onsdagen att Labour skulle rösta emot ett brexitavtal baserat på Mays egna förslag, den starkaste varningen hittills till en premiärminister vars plan att lämna EU hänger i en tråd.

May har sagt att EU måste visa Storbritannien respekt och komma med sina egna alternativ till hennes så kallade "Chequers"-förslag, som EU-ledarna förkastade vid ett toppmöte i Österrike förra veckan. Hon har sagt att Labours möten med EU-tjänstemän undergräver hennes ansträngningar att förhandla fram ett brexitavtal.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend