Anslut dig till vårt nätverk!

katastrofer

EU stöder #Italien efter dödliga översvämningar

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kommissionens 24/7 Emergency Response Coordination Center has been in constant contact with the Italian authorities to offer EU support as heavy floods have affected many parts of the country. The EU’s Copernicus satellitkarttjänst har aktiverats, på begäran av de nationella myndigheterna, för de drabbade områdena på Sicilien och Veneto.

I Bryssel den 5 november träffade kommissionsledamot Stylianides Agostino Miozzo, chef för kontorsfrämjande och integration av den nationella tjänsten vid den italienska civilskyddsavdelningen för att diskutera den nuvarande nödsituationen i Italien. "Vi står i solidaritet med det italienska folket och myndigheterna i denna svåra tid. Våra tankar går till offren och alla som drabbats av de dödliga översvämningarna samt till de första insatserna som outtröttligt arbetar på marken. EU har mobiliserat sin satellitkarttjänst för att hjälpa de nationella myndigheterna. Vi är redo att ge mer stöd om så begärs”, säger kommissionären för humanitärt bistånd och krishantering Stylianides.

Bilder of the Emergency Centre are available, as well as a video of the EU’s Copernicus program och a faktablad on the EU’s emergency centre.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend