Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Att föra EU närmare medborgarna - Kommissionen startar EU-omfattande tävling om #AltieroSpinelli-priset för uppsökande

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionen har lanserat 2018 års upplaga av en EU-omfattande tävling om Altiero Spinelli-priset för uppsökande verksamhet. Detta pris delas ut till framstående verk som ökar medborgarnas förståelse för Europeiska unionen och deras motivation att delta i demokratiska processer.

2018 års upplaga av priset fokuserar på ungas intressen. Det kommer att delas ut till arbeten inklusive innovativa utbildningsprogram eller kampanjer, pedagogiska spel som låter ungdomar uppleva Europa och samarbetsprojekt som främjar ungdomars deltagande i den demokratiska processen.

Utbildnings-, ungdoms-, kultur- och idrottskommissarie Tibor Navracsics (avbildad) sa: "Vi måste föra EU närmare unga medborgare på ett sätt som inspirerar. Det gläder mig att "Altiero Spinelli-priset för uppsökande verksamhet" belönar kvalitetsarbeten som förbättrar ungdomars förståelse för EU och främjar deras engagemang i de demokratiska processer som formar dess framtid. Att ge synlighet och erkännande på europeisk nivå till sådana initiativ kommer att hjälpa oss att nå detta mål.”

2018 års upplaga av Altiero Spinelli Prize for Outreach kommer att innehålla fem priser på 25,000 2019 € vardera. Prisutdelningen kommer att vara en del av den europeiska ungdomsveckan 29 som äger rum från 5 april till 2019 maj 2017 och kommer att ta upp ämnet ungdomar och demokrati. Priset är ett initiativ från Europaparlamentet som genomförts av EU-kommissionen. Den delades ut för första gången 2018. 7 års tävling är öppen för individer som är EU-medborgare och för icke-statliga juridiska personer. Sista ansökningsdag är den 2019 januari XNUMX.

Mer information, inklusive ansökningshandlingar och tävlingsregler, finns tillgänglig här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend