Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Föreslagna EU-tullar på ris skulle skada europeiska konsumenter, säger #ConsumerChoiceCenter

DELA MED SIG:

publicerade

on

Den italienska regeringen bad Europeiska kommissionen att använda skyddsklausulen för risimport från Kambodja och Myanmar för att skydda italienska risodlare.

European Affairs Manager för Consumer Choice Center Luca Bertoletti kritiserade begäran och sa att det är dags att Europeiska unionen slutar driva fram protektionism.

”Resonemangen bakom handelshinder är att skydda en specifik industri – i det här fallet italienska risodlare – från konkurrens. Vad man vanligtvis förbiser är att samtidigt som man tar producentsidan, orsakar protektionistisk politik stor skada för konsumenter som blir fråntagna möjligheten att dra nytta av frihandelns fördelar. Den italienska regeringen ber helt enkelt att begränsa överkomligheten för ris", sa Bertoletti.

”Associationen för sydostasiatiska nationer (ASEAN) är EU:s tredje största handelspartner. Under 2017 resulterade samarbetet med ASEAN i en produktion på mer än 227,3 miljarder euro i varor. Som en del av detta ekonomiska engagemang har Europeiska unionen aktivt handlat med både Myanmar och Kambodja och därför använt jordbruksimporten, i synnerhet ris, för att försörja EU-marknaden.

"Innan den använder ytterligare en protektionistisk åtgärd bör EU-kommissionen fråga sig om den vill säkerställa att europeiska konsumenter kan njuta av ett stort utbud av ris och följaktligen en förmånlig prissättning eller om det är en grupps ovilja att konkurrera som betyder mest." avslutade Bertoletti.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend