Anslut dig till vårt nätverk!

EU

EU-rapport: #Ukraina gör viktiga framsteg i sina reformer men mer behöver göras på rättsväsendet och kampen mot korruption

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska unionen har publicerat associeringsrapporten, som övervakar genomförandet av åtagandena enligt associeringsavtalet mellan EU och Ukraina under det senaste året. Sammanfattningsvis har Ukraina gjort framsteg på ett antal viktiga områden, men flera utestående reformer behöver fortfarande förstärkas så att ukrainska medborgare fullt ut kan dra nytta av associeringsavtalet mellan EU och Ukraina och dess djupa och omfattande frihandelsområde.

"De ukrainska myndigheterna genomför svåra men givande reformer under mycket utmanande omständigheter. Resultaten av dessa reformer ger tydliga fördelar för det ukrainska folket: den totala handeln mellan EU och Ukraina har ökat med 24 % under 2017, vilket öppnar nya marknader för ukrainska företag, medan över en halv miljon ukrainska medborgare har rest till EU under den viseringsfria ordningen och över 7,200 XNUMX akademiska utbyten har ägt rum under Erasmus+, säger den höga representanten/vicepresidenten Federica Mogherini.

"Europeiska unionen kommer att fortsätta att följa med och stödja de ukrainska myndigheterna för att genomföra de reformer som det ukrainska folket kräver, samtidigt som de fullt ut stöder Ukrainas självständighet, territoriella integritet och suveränitet."

Kommissionär för europeisk grannskapspolitik och utvidgningsförhandlingar Johannes Hahn, som överlämnade rapporten till Ukrainas premiärminister Volodymyr Groysman i Kiev, sa: "Ukraina har gått framåt i ett antal viktiga och krävande reformer under det senaste året, inklusive hälsovård, pensioner, decentralisering , offentlig förvaltning, offentlig upphandling och miljön, allt detta är avgörande för genomförandet av associeringsavtalet och därför för ett mer välmående och stabilt Ukraina.

"Nu, under Ukrainas förvalsperiod, är det avgörande att upprätthålla reformmomentumet och att göra dessa förändringar oåterkalleliga. Det kan inte ske en återställning av frågor som anti-korruptionsinsatser. Fortsatta reformer inom den ekonomiska sektorn och rättsväsendet kommer att skicka en stark signal inte bara till medborgarna, utan också till inhemska och internationella investerare och hjälpa till att öka skapandet av jobb i Ukraina."

Föreningens genomföranderapport, som finns att läsa här., matas in i det årliga associeringsrådet EU-Ukraina, som äger rum i Bryssel den 17 december. Ett fullständigt pressmeddelande finns tillgängligt nätet. För mer information om förbindelserna mellan EU och Ukraina, se faktablad eller webbplatsen för EU: s delegation.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend