Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#European Solidarity Corps belönades i Wien med 2018 års "Innovation in Politics"-pris

DELA MED SIG:

publicerade

on

Lördagen den 17 november mottog European Solidarity Corps priset 'Innovation in Politics' i kategorin 'Civilization', som delas ut av Innovation i politikinstitutet i Wien. Europeiska kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker välkomnade priset: "Jag är mycket hedrad och tacksam för denna utmärkelse.

"Men den europeiska solidaritetskåren skulle inte vara vad den är idag, utan engagemanget från alla de ungdomar som är en del av den. Nästan 90,000 10,000 ungdomar har registrerat sig och mer än XNUMX XNUMX deltar i hela EU. Så jag tackar särskilt dessa ungdomar – de som stödjer barn, skyddar miljön, stödjer sjuka, engagerar sig för flyktingar eller hjälper till efter naturkatastrofer – för att bygga kulturella broar och skapa ett Europa av solidaritet.”

Smakämnen Innovation in Politics Awards lanserades för första gången förra året och syftar till att hedra politiskt arbete som förbättrar européernas liv. Vinnarna i var och en av de 8 kategorierna har utsetts av en jury bestående av 1,053 2016 medborgare från hela Europa. European Solidarity Corps lanserades 90,000. Sedan dess har nästan XNUMX XNUMX ungdomar registrerat sig för att delta i en av dess aktiviteter.

Mer information om European Solidarity Corps finns tillgänglig här.. President Junckers videomeddelande kan ses här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend