Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#SecurityUnion - Stärkt #SchengenInformationSystem antogs

DELA MED SIG:

publicerade

on


Rådet har antagit kommissionens förslag om att stärka Schengens informationssystem (SIS), Europas mest använda system för informationsdelning för migration, säkerhet och gränsförvaltning. A politisk prioritering för 2018-2019 och en nyckelfaktor för EU:s informationssystems framtida driftskompatibilitet, det förstärkta SIS kommer att hjälpa gränsvakter och poliser att bättre spåra farliga brottslingar och terrorister.

Dimitris Avramopoulos, kommissionär för migration, inrikes frågor och medborgarskap, välkomnade antagandet: "Schengens informationssystem ligger i hjärtat av Schengen och skyddar den fria rörligheten för människor inom området, men skyddar också våra medborgare från dem som vill missbruka det. frihet. Systemet är igång 24/7, och när det väl blir interoperabelt med våra andra migrations- och säkerhetssystem kommer det ännu mer att hjälpa gränsvakter och polis att identifiera farliga brottslingar och terrorister och förhindra dem från att ta sig in i Schengenområdet. Idag tar vi ytterligare ett steg framåt för att effektivt uppfylla våra medborgares grundläggande rättighet att känna sig säkra där de bor, arbetar och reser, vilket ger ett Europa som skyddar.”

Säkerhetsunionens kommissionär Julian King sa: "Från att förhindra terrorattacker till försvunna barn är SIS centrum för informationsutbyte i EU, med mer än 200,000 50,000 brottslingar som spåras upp och XNUMX XNUMX arresteringar som understryker dess betydelse för gränsöverskridande säkerhetssamarbete. Jag välkomnar dagens antagande av ett förstärkt mandat för att göra SIS ännu mer effektivt. Detta är desto viktigare med tanke på den avgörande roll det kommer att spela i våra ansträngningar att göra alla våra informationssystem ordentligt driftskompatibla."

Mer information finns i pressmeddelande och faktablad om Schengens informationssystem (SIS).

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend