Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Europeiska kommissionen publicerar lediga tjänster för framtida #EuropeanChief Prosecutor of #EuropeanPublicProsecutorsOffice

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionen har publicerat en ansökningsomgång för tjänsten som europeisk chefsåklagare vid Europeiska åklagarmyndigheten. Den utvalda kandidaten kommer att vara den första europeiska chefsåklagaren någonsin att leda EU:s oberoende åklagarmyndighet med ansvar för att utreda, åtala och fälla brott mot EU:s budget, såsom bedrägeri, korruption eller allvarliga gränsöverskridande momsbedrägerier.

Den europeiska åklagarmyndigheten kommer att vara fullt operativ i slutet av 2020. Urvalskriterierna inkluderar bland annat minst femton års yrkeserfarenhet som aktiv medlem av åklagarmyndigheten eller rättsväsendet och minst fem års erfarenhet som en allmän åklagare med ansvar för utredningar och lagföring av ekonomiska brott i ett medlemsland. En urvalsjury kommer att utvärdera kandidaterna till posten som framtida europeisk chefsåklagare och överlämna sin bedömning till Europaparlamentet och rådet, som kommer att utse den europeiska chefsåklagaren i samförstånd. Tjänsten kommer att vara baserad i Luxemburg.

Vakansbeskedet är öppet till den 14 december 2018 här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend