Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Premiärministerkandidat Leadsom: Jag föreslår en "hanterad" #Brexit

DELA MED SIG:

publicerade

on

Andrea Leadsom (avbildad), en av kandidaterna som tävlar om premiärminister Theresa Mays jobb, sa att hon skulle söka ett "hanterat utträde" från Europeiska unionen den 31 oktober, skriver Guy Faulconbridge och Michael Holden.

Leadsom sa att det var mycket osannolikt att EU skulle bevilja en ytterligare förlängning efter den 31 oktober, så London och Bryssel bör försöka komma överens om de delar av premiärminister Theresa Mays avvisade utträdesavtal som kan ratificeras av det brittiska parlamentet.

"Det är att ta de delar av utträdesavtalet som parlamentariker skulle gå med på och som EU skulle vilja se på plats och att lägga det till parlamentet och EU-kommissionen att dessa element är saker som skulle fungera för oss alla och kan levereras senast den 31 oktober," sa hon till BBC radio.

På frågan om ett löfte av rivalen Boris Johnson att sänka företagsskatterna och höja nivån på vilken högskattesatsen kommer in, sa Leadsom att det skulle vara omöjligt att få stora skatteförändringar genom det nuvarande parlamentet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend