Anslut dig till vårt nätverk!

östliga partnerskapet

Europeiska unionen inleder ett strukturerat samråd om det framtida #EasternPartnership

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska unionens institutioner öppnar en styrelse och inkluderande strukturerad samråd om den framtida strategiska inriktningen av östliga partnerskapet (EaP). Under det senaste decenniet har det stärkta samarbetet mellan EU, dess medlemsländer och armenienAzerbaijanVitrysslandGeorgienrepubliken Moldavien och Ukraina har visat sig vara ömsesidigt fördelaktigt och har levererat konkreta resultat för medborgarna. Den gemensamma reformagendan för "20 leveranser för 2020”, har framgångsrikt uppnått viktiga framsteg i arbetet mot att bygga starkare ekonomier, starkare styrning, starkare anslutningsmöjligheter och starkare samhällen i hela regionen. För att markera 10th årsdagen för det östliga partnerskapet, en Högnivåkonferens ägde rum den 14 maj, då Europeiska kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker inledde diskussioner om framtiden för det östliga partnerskapet. I detta sammanhang är Europeiska rådet har gett kommissionen och Europeiska avdelningen för yttre åtgärder i uppdrag att lägga fram förslag för framtiden för det östliga partnerskapet. medlemsstater och östliga partnerländer; internationella organisationer; internationella finansiella institutioner; det civila samhället; näringslivet och den privata sektorn; akademin; tankesmedjor; ungdom; media och andra intressenter uppmanas att dela sina åsikter om ett nytt politiskt ramverk efter 2020 om följande webbplats senast den 31 oktober 2019. Särskilda samrådsevenemang kommer också att hållas i partnerländer och i EU under denna period.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend