Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

#Brexit betyder en "bättre affär" för bönder, säger PM Johnson till #Wales

DELA MED SIG:

publicerade

on

Premiärminister Boris Johnson (avbildad) sa till walesiska bönder på tisdagen (30 juli) att de kommer att få ett bättre avtal efter Brexit, en del av en landsomfattande turné för att vinna stöd för hans "gör eller dö"-löfte att lämna EU senast den 31 oktober, skriver Elizabeth Piper.

Bara några dagar efter att han tillträdde som premiärminister startade Johnson den inhemska turnén och underströk sin önskan att vinna Storbritannien över i stället för att uppvakta EU-ledare för att försöka övertala dem att ändra uppfattning om ett skilsmässaavtal som han säger är död.

Hans ovilja att engagera sig med EU:s ledare tills de signalerar en vilja att omförhandla avtalet som Storbritanniens parlament förkastade tre gånger har ökat möjligheten för en avtalslös Brexit, vilket har skickat pundet till sin lägsta nivå sedan början av 2017.

He hopes that the threat of Britain leaving without a deal, which would send shocks waves through the world economy, will persuade the EU’s biggest powers – Germany and France – to agree to revise the Withdrawal Agreement.

"Jag kommer alltid att stödja Storbritanniens stora bönder och när vi lämnar EU måste vi se till att Brexit fungerar för dem", sa Johnson innan han anlände till Wales.

”När vi lämnar EU den 3 oktober kommer vi att ha en historisk möjlighet att införa nya system för att stödja jordbruket – och vi kommer att se till att bönderna får en bättre affär. Brexit erbjuder enorma möjligheter för vårt land och det är dags att vi ser på framtiden med stolthet och optimism.”

Många bönder fruktar att en brexit utan avtal kan hota deras försörjning genom att plötsligt ta bort subventioner, blockera deras tillgång till europeiska marknader och göra dem sårbara för konkurrens från lågkostnadsproducenter som USA som inte matchar europeiska djurskyddsstandarder.

Johnson sa att att lämna EU skulle göra det möjligt för regeringen att avskaffa den gemensamma jordbrukspolitiken – ett system med jordbrukssubventioner som är impopulärt i Storbritannien och som bidrar med mer än det får – och underteckna nya handelsavtal för att expandera marknaden.

Annons

Johnsons besök i Wales är en del av en landsomfattande charmoffensiv, med den nya premiärministern som försöker sälja Brexit, något han har sagt att hans föregångare, Theresa May, och hennes regering misslyckades med att göra när de satt.

A figurehead for the successful ‘Leave’ campaign in the 2016 referendum, Johnson has repeated daily that Britain will leave on the latest deadline of 31 October, with or without a deal, and will thrive afterwards.

Men genom att spela hårt med EU genom att tala om för dess ledare att han bara kommer att prata när de släpper sin insisterande på att inte omförhandla avtalet, har han ökat sannolikheten för ett no-deal-utträde, vilket han säger att han inte vill.

På måndagen (29 juli) föll pundet till det lägsta mot dollarn sedan början av 2017 på grund av den stärkta retoriken.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend