Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Health: Publicering av EAPM Special Issue om "Access for All: A Personalized Approach"

DELA MED SIG:

publicerade

on

Personlig medicin TonyI december förra året, under EU:s luxemburgska ordförandeskap, offentliggjorde Europeiska rådet sina slutsatser om personlig medicin för patienter, och betonade hur "utvecklingen av personlig medicin kan erbjuda nya möjligheter för behandling av patienter i Europeiska unionen, skriver europeiska alliansen för personifierade Medicine (EAPM) verkställande direktör Denis Horgan.

I slutsatsen betonades att antagandet av personanpassad medicin på EU-basis skulle göra det möjligt för vårdpersonal att erbjuda bättre målinriktad behandling, undvika medicinska fel och minska biverkningar av läkemedel.

Det råder ingen tvekan om att personlig medicin har potential att förbättra resultaten för Europas patienter, men dess löfte måste vägas mot ett antal mycket relevanta utmaningar som kan begränsa dess positiva inverkan på 21-talets medicin.

Frågor som ökade kostnader, orättvis tillgång mellan europeiska länder och regioner och behovet av en relevant etisk, reglerande och ersättningsmiljö är några av hindren för att implementera denna snabbrörliga och innovativa behandlingsform på europeisk och nationell nivå.

Med tanke på behovet av att ta itu med dessa viktiga frågor, sammanställde den Brysselbaserade European Alliance for Personalized Medicine (EAPM) nyligen en panel med flera intressenter från sitt växande medlemskap för att identifiera och exakt definiera de kritiska barriärerna som begränsar upptaget av personlig medicin, samtidigt som de utvecklar förmodade lösningar som kommer att förbättra patienternas tillgång till riktad behandling i hela Europa.

The output from their discussions have now been captured in a series of articles in a special issue of Public Health Genomics. The articles complement the activities of EAPM’s Working Group on Access, which is surveying the European landscape and developing policy recommendations in this complex domain.

Personanpassade medicinmetoder har redan varit särskilt effektiva vid vissa cancerformer och har medfört praxisförändrande kliniska fördelar för patienter. Men de ökande kostnaderna förknippade med personlig cancermedicin eller precisionsmedicin, även för nya standardläkemedel, visar på behovet av att ta itu med kostnads-värde-dilemmat.

Annons

There is a need to move beyond a simplistic ‘what the market can bear’ approach to a more nuanced value-based pricing philosophy. Employing this approach and embedding this philosophy into cancer care pathways can help reward innovation that has truly transformative potential and allow the benefits of a value-centred strategy to accrue for patients and society in general.

Trots de otvivelaktiga fördelarna med den exakta tillämpningen av in vitro-diagnostiska (IVD)-tester, är följediagnostiklandskapet i Europa fragmenterat. Det finns en tydlig dislokation mellan den innovativa medicinska interventionen och dess följediagnostik, förvärrad av frågor om marknadstillträde och avsaknad av lämpliga ersättningsramar.

I många länder är godkännandet av ett innovativt läkemedel inte kopplat till tillgången på ett uppströms medföljande diagnostiskt test, vilket betonar denna frånkoppling mellan reglerings- och ersättningsvägarna för innovativa läkemedel och IVD.

Speaking from the American Society of Oncology Congress in Chicago, Mark Lawler from Queens University Belfast said: “As we increasingly look to adopt a personalised medicine-based approach to treating common diseases such as cancer, it is vital that we look at the best ways of achieving effective but affordable care for our patients. If we can successfully cross this cost-value rubicon, we can  develop new value based care models that deliver both for our patients and for society as a whole.”

Det finns många andra hinder och ämnen som tas upp i specialnumret som har skrivits av medlemmarna i European Alliance for Personalized Medicine.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend