Anslut dig till vårt nätverk!

Mänskliga rättigheter

President Tokayev undertecknar handlingsplan för mänskliga rättigheter inför Världsdagen för mänskliga rättigheter

DELA MED SIG:

publicerade

on

President Kassym-Jomart Tokayev undertecknade den 8 december ett nytt presidentdekret som fastställer landets handlingsplan för mänskliga rättigheter och rättsstatsprincipen. "Denna handlingsplan syftar till att främja jämställdhet, bekämpa alla former av våld i hemmet, förbättra det straffrättsliga systemets prestanda och förhindra tortyr och misshandel", skrev Tokayev.

Enligt honom föreställer det nya dekretet inrättandet av robusta mekanismer dedikerade till att säkerställa föreningsfrihet, skydda arbetarnas rättigheter och upplyfta utsatta grupper i landet. Den 10 december firas världen över som människorättsdagen. I år är det också 75-årsdagen av antagandet av FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna. Astana var värd för en internationell konferens den 7-8 december där man diskuterade framsteg inom mänskliga rättigheter i Kazakstan.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend