Anslut dig till vårt nätverk!

Kazakstan

Kazakstans resultat i PISA 2022 granskades vid OECD Eurasian week

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kazakstans positiva erfarenhet av genomförandet av OECD:s program för internationell studentbedömning noterades vid rundabordssamtal med titeln "Lärdomar från PISA 2022 för Eurasien".

Evenemanget ägde rum i Paris inom ramen för OECD Eurasian Week – ett årligt högnivåmöte för länder som deltar i Organisationen för ekonomiskt samarbete och utvecklings program för Eurasian Competitiveness Program.

Lärdomarna från landets deltagande i PISA 2022-studien diskuterades i rapporten från utbildningsministern i Republiken Kazakstan Gani Beisembayev, som presenterades för mötesdeltagarna av Kazakstans ständiga delegat till internationella organisationer i Paris Askar Abdrakhmanov.

Det noterades att Kazakstans framsteg i PISA påverkades av införandet av relevanta utbildningsinitiativ som genomfördes med stöd av president Kassym-Jomart Tokayev. Konsolidering av lärares status, införande av uppdaterade läroplaner, bredare användning av digitala lösningar i utbildningsprocessen, utnämndes som faktorerna för att förbättra landets positioner i den senaste PISA-forskningen.

Senior rådgivare till OECD:s direktorat för utbildning och färdigheter Elizabeth Fordham noterade att trots den globala försämringen av PISA-poängen under covid-19-pandemin, lyckades Kazakstan bibehålla sina prestationer i matematik och läsförmåga, och visade anmärkningsvärda framsteg i vetenskapsrelaterade kompetenser. Enligt henne kan Kazakstans betydande erfarenhet av deltagande i PISA och några relevanta steg som syftar till att förbättra det nationella utbildningssystemet vara intressanta och användbara för andra länder i Centralasien och Kaukasus att studera.

Representanter för Moldavien och Armenien var andra huvudtalare vid evenemanget.

OECD är en välrenommerad mellanstatlig organisation känd för att utveckla olika policyrekommendationer och standarder för sina medlemsländer och partners relaterade till ekonomisk utveckling, offentlig förvaltning och sociala reformer, inklusive inom utbildningsområdet.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend