Anslut dig till vårt nätverk!

Sporter

Abramovich säljer Chelsea - intäkterna går till krigsoffer i Ukraina

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

"Jag skulle vilja ta upp spekulationerna i media de senaste dagarna i relation till mitt ägande av Chelsea FC. Som jag har sagt tidigare har jag alltid fattat beslut med klubbens bästa för ögonen. I den nuvarande situationen har jag tog därför beslutet att sälja klubben, eftersom jag tror att detta ligger i klubbens, fansens, de anställdas, samt klubbens sponsorers och partners bästa intresse.

"Försäljningen av klubben kommer inte att påskyndas utan kommer att följa vederbörlig process. Jag kommer inte att begära att några lån ska återbetalas. Detta har aldrig handlat om affärer eller pengar för mig, utan om ren passion för spelet och klubben Dessutom har jag instruerat mitt team att inrätta en välgörenhetsstiftelse där alla nettointäkter från försäljningen kommer att doneras. Stiftelsen kommer att vara till förmån för alla offer för kriget i Ukraina. Detta inkluderar att tillhandahålla viktiga medel till de brådskande och offrens omedelbara behov, samt stödja det långsiktiga arbetet med tillfrisknande.

"Snälla vet att detta har varit ett otroligt svårt beslut att fatta, och det gör ont i mig att skilja mig från klubben på det här sättet. Jag tror dock att detta ligger i klubbens bästa intresse.

"Jag hoppas att jag kommer att kunna besöka Stamford Bridge en sista gång för att personligen säga hejdå till er alla. Det har varit ett privilegium för livet att få vara en del av Chelsea FC och jag är stolt över alla våra gemensamma prestationer. Chelsea Football Club och dess supportrar kommer alltid att finnas i mitt hjärta."

Tack,

roman

 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

trend