Anslut dig till vårt nätverk!

Försvar

#ReligiousDialogue: Interreligiös dialog "för att besegra radikalisering"

DELA MED SIG:

publicerade

on

radikal-islamHur europeiska muslimer hanterar radikalisering och vilken roll kvinnor kan spela för att motverka den och främja avradikalisering kommer att diskuteras på en konferens som hålls av Europaparlamentets ordförande Martin Schulz och vicepresident Antonio Tajani tisdagen den 26 april.
Projekt på plats och vad man ska göra för att möta fenomenet på nationell nivå och EU-nivå kommer också att utvärderas med ledande experter.
"Terrorism och radikalisering måste bekämpas genom förebyggande, övervakning, insamling av underrättelser och uppdaterade regler och sanktioner. Men det finns ett verktyg som slår radikalisering innan den ens äger rum: dialog. Vi bevittnar allt oftare fenomenet inte bara med segregerade samhällen, utan av fler och fler segregerade och alienerade liv. Dialog hjälper till att bota denna sorgliga verklighet. Nästa veckas evenemang kommer att vara Europaparlamentets eget bidrag för att ta itu med denna fråga", sa Schulz.
"Många offer för extremistiskt våld och islamisk extremistisk terrorism är själva muslimer: vi måste förena våra krafter och fördöma alla former av våld som hävdar ett religiöst rättfärdigande. Jag är övertygad om att muslimska samfund i Europa och världen delar denna uppfattning. Målet med denna konferens är att ge dem en chans att visa sitt motstånd mot radikalism och hat. Den som skjuter i Guds namn, skjuter Gud själv", säger vicepresident Tajani.

Chefen för den belgiska federala polisavdelningen mot radikalisering och terrorism Luc Van der Taelen, European Muslim Network Generaldirektör Malika Hamidi, Imad Ibn Ziaten Youth Association for Peace grundare Latifa ibn Ziaten och Unity of Faiths medgrundare Dr. Shamender Talwar kommer att vara bland de högtalare.

Evenemanget organiseras under beskydd av vicepresident Tajani (ansvarig för interreligiös dialog) och kommer att öppnas av president Schulz och Tajani själv. Kommissionens vice ordförande Frans Timmermans, ECR:s ordförande Syed Kamall, ordförande för kvinnorättsutskottet Garcia Perez och EU-parlamentets delegation till Maghrebs vice ordförande Tokia Saifi kommer också att bidra till debatten.

Programmet med talarlistan finns i Engelska och franska. Här är några biografisk information på högtalarna.

Plats: Paul-Henri Spaaks byggnad (PHS), rum 5B001. Tid: 15:00-18:30.

Du kan följa debatten live via webstreaming och på vår Storify in Engelska och franska, med #ReligiousDialogue.

Mer information

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend