Anslut dig till vårt nätverk!

Cybersäkerhet

EU ska investera mer än 760 miljoner euro i digital omställning och cybersäkerhet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kommissionen har antagit ändringen av arbetsprogrammen för det digitala Europa för 2024, och anslår 762.7 miljoner euro i finansiering för digitala lösningar till fördel för medborgare, offentliga förvaltningar och företag.

För det första den ändrade huvudarbetsprogrammet med en budget för 2024 på nästan 549 miljoner euro kommer att fokusera på att implementera projekt som använder digital teknik som t.ex. data, moln och avancerade digitala färdigheter. Arbetsprogrammet kommer att rulla ut stöd för ett smidigt genomförande av Digital Decade multi-country projekt inklusive möjligheter till European Digital Infrastructure Consortia (EDIC). Nya åtgärder kommer att stödja genomförandet av AI-lagen och utvecklingen av ett europeiskt AI-ekosystem, inklusive i synnerhet små och medelstora företag.

Kommissionen har öronmärkt de återstående 214 miljoner euro för 2024 för Cybersäkerhet, för att förbättra EU:s kollektiva motståndskraft mot cyberhot. Åtgärderna som finansieras av detta arbetsprogram kommer att genomföras av European Cybersecurity Competence Center.

Vice verkställande direktör Margrethe Vestager (avbildad) sa: "Programmet för det digitala Europa är nyckeln för att slå samman EU-finansiering och nationell finansiering för att uppnå ambitiösa digitala projekt som ingen medlemsstat kan göra ensam. Det är avgörande att Europa fortsätter att stödja våra digitala decenniumsmål med ökat fokus på digital kompetens, spetskompetens inom artificiell intelligens och cybersäkerhet.”

Kommissionär Thierry Breton sa: "Programmet för det digitala Europa driver Europas ledarskap och suveränitet inom digital teknik. Det kommer att bygga på det nyligen gjorda avtalet om EU:s AI-lag och stärka utvecklingen av ett blomstrande europeiskt AI-ekosystem för nystartade företag. Det kommer också att tillåta oss att gemensamt skala upp våra möjligheter inom moln, data och cybersäkerhet, inklusive nödvändiga digitala färdigheter.”

De första ansökningsomgångarna för programmet Digital Europe kommer att publiceras i början av 2024, och fler kommer under våren. Du hittar mer information om arbetsprogrammen här. och hur man får finansiering här..

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend