Anslut dig till vårt nätverk!

Europaparlamentet

Metsola: "Vi har en plikt att möta detta ögonblick" 

DELA MED SIG:

publicerade

on

Talar vid Europeiska rådet, president Metsola (avbildad) sade att det inte utesluter varandra att ta en stark hållning mot terror och göra alla ansträngningar för att lindra Gazas humanitära kris.

I sin diskussion med ledarna sa hon:

"Som union har vi ett ansvar att förbli sammanhängande och enade. Att göra detta är inte att tolerera mer död och våld utan att undvika en farlig regional upptrappning av konflikten. Vi måste lämna till och med en bit av möjligheten att fred i slutändan kan hittas.

EU-parlamentet har fördömt Hamas på det starkaste möjliga sätt. Vi vet att Hamas måste stoppas.

Som parlament har vi alltid och kommer alltid att fortsätta insistera på respekt för internationell rätt, att de humanitära konsekvenserna av att stoppa Hamas måste prioriteras och att hjälpen måste kunna nå oskyldiga människor i nöd.

Att ta en stark hållning mot terror och göra allt för att lindra den humanitära krisen i Gaza utesluter inte varandra.

Det är därför vi fortsätter att göra allt vi kan för att skydda oskyldiga liv. Varför vi arbetar för att befria gisslan och få hjälp och varför Europaparlamentet har krävt en humanitär paus för att uppnå det.

Annons

På längre sikt bör Europa vara redo och villigt att engagera sig. Vi måste fortsätta att driva på för hållbar och varaktig fred. För en rättvis tvåstatslösning som är rättvis och rättvis. Det finns en roll för Europa och vi har en skyldighet att möta detta ögonblick”.

På Ukraina

"Vårt stöd kommer att fortsätta i humanitära, logistiska, militära, återuppbyggnads- och politiska termer.

Förutsatt att villkoren är uppfyllda är jag fortfarande hoppfull om att en överenskommelse om att inleda anslutningsförhandlingar mellan EU och Ukraina, och med Moldavien med samma måttstock, kan uppnås i slutet av detta år.

Att ge våra europeiska grannar ett tydligt europeiskt perspektiv uppnår sitt avsedda syfte. Men medan Ukraina, Moldavien och västra Balkan reformerar och gör sig redo för nästa steg – måste Europa också göra sig redo att göra detsamma. Detta börjar bli kritiskt.

Vi måste också fortsätta att stödja Ukrainas återhämtning, återuppbyggnad och modernisering”.

Om flerårig budgetram (MFF)

”EU:s budget är sträckt till det yttersta.

Vi måste se till att våra prioriteringar är tillräckligt finansierade. Vi är alla överens om behovet av att ta itu med säkerhet och migration, att fortsätta att stödja Ukraina, att investera mer pengar i medlemsstater som drabbats av naturkatastrofer, snabbt och effektivt.

Vi måste stödja våra ord med de nödvändiga ekonomiska resurserna för att genomföra dem – fler framsteg måste göras när det gäller införandet av nya egna resurser som vi redan enades om redan 2020.

Budgeten är det minimum som behövs för att ge finansiering till Europas människor - våra bönder, studenter, företag och regioner - som vill investera, förnya, modernisera och utveckla ett Europa som är konkurrenskraftigt på den globala scenen.

Om vi ​​vill förbli trovärdiga när det gäller allt vi säger att vi vill göra behöver vi en överenskommelse. Att skjuta upp kommer inte att hjälpa."

Om migrering:

”De senaste händelserna och ökningen av antalet asylsökande har återigen visat konsekvenserna av vår nuvarande splittrade asyl- och migrationspolitik.

Att göra återvändande effektivare genom snabbare handläggning av asylansökningar, förbättra villkoren för återvändande och närmare operativ samordning och samarbete mellan medlemsstater, tredjeländer, EU-institutioner och -byråer bör stå högst upp i våra diskussioner.

Kryphål mellan ett negativt asylbeslut och ett återvändandebeslut behöver täppas till.

Folk kommer att se till att vi levererar i alla dessa frågor innan de röstar nästa juni”.

Du kan hitta president Metsolas fullständiga tal här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend