Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

EU:s flottor fångade 3.4 miljoner ton fisk 2022

DELA MED SIG:

publicerade

on

Det totala EU fisk fångst år 2022 var cirka 3.4 miljoner ton levande vikt från de sju havsområden som omfattas av EU-statistik. Spaniens fiskeflotta översteg en femtedel av EU:s alla fångster (22 %; 752,000 15 ton), följt av Frankrike (517,000 %; 13 459,000 ton) och Danmark (XNUMX %; XNUMX XNUMX ton).

EU-medlemmars fiskfångster 2022, % av levande vikt

Källdatauppsättning:  fish_ca_main 

Cirka 70 % av EU:s totala fångst togs i Atlanten, nordöstra området. De nyckelarter som fångades i Atlanten, nordöstra området var småfisk som sill (19 % av den levande vikten som fångades i denna region), skarpsill (14 %), blåvitling (11 %) och makrill (10 %). Ungefär en femtedel av EU:s totala fångst i levande vikt i detta område gjordes av Danmarks fiskeflotta (19 %) följt av Frankrike (cirka 17 %), Nederländerna (11 %) och Spanien (11 %).

Ungefär en tiondel av EU:s totala fångst togs i Medelhavet och Svarta havet, där de viktigaste fångsterna var sardiner (22 % av EU:s fångst i området) och ansjovis (18 %). Den italienska flottan stod för 36 % av EU:s fångst, och Grekland (19 %), Kroatien (18 %) och Spanien (17 %) stod för den stora majoriteten av resten.

I Atlanten, östra centralområdet, där cirka 7 % av EU:s totala fångst togs, var de huvudsakliga fångsterna makrill och gulfenad tonfisk. Bland EU-länderna stod Spanien (37 %), Lettland (cirka 16 %), Litauen (cirka 15 %) och Nederländerna (cirka 12 %) för merparten av fångsterna i området.

EU:s fångster per marint fiskeområde 2022, % av den totala levande vikten i varje område

Källdatauppsättning:  fish_ca_main 

Fisket i Indiska oceanen, västra området, stod för nästan 7 % av EU:s totala fångst, främst inriktat på tonfisk. Den stora majoriteten, 96 % av den totala levande vikten som fångades av EU:s fiskeflotta, var tonfisk, särskilt bonit, gulfenad och storögd tonfisk. Ungefär två tredjedelar av EU:s fångst i området kom från Spanien (66 %) och det mesta av resten av Frankrike (31 %).

Annons

Endast 6 % av EU:s totala fångst togs i tre återstående marina områden. De viktigaste arterna som fångades i dessa områden var följande: kummel (Atlanten, Sydvästra området), blåhajar och bonittonfisk (Atlanten, Sydöstra området) och kungsfisk, hälleflundra och torsk (Atlanten, Nordvästra området).

Den här artikeln markerar Världsfiskedagen

Mer information

Om du har några frågor, vänligen besök kontakta sida.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend