Anslut dig till vårt nätverk!

konferenser

Nationella konservativa lovar att gå vidare med Bryssel-evenemanget

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

De euroskeptiska nationella konservativa har lovat att gå vidare med sin konferens i Bryssel, trots att deras bokning avbokats av den avsedda lokalen. Den mest uppmärksammade talaren inom EU är planerad att vara Ungerns premiärminister Viktor Orbán men NatCon Brussels kommer också att se den tidigare brittiske parlamentsledamoten Nigel Farage återvända till Bryssel, som ledde först UKIP och sedan Brexitpartiet när han framgångsrikt kampanjade för Storbritanniens utträde ur EU.

Mathias Corvinus Collegium, baserat i Ungern men även verksamt i grannländerna, har haft en närvaro i Bryssel sedan 2022. MCC Brussels beskriver sig själv som en "stolt anhängare" av evenemanget, med titeln "Bevara nationalstaten i Europa". Den har utfärdat följande uttalande:

Flera nyhetsmedier har frågat om våra erfarenheter och åsikter om de senaste försöken att tysta yttrandefriheten i Bryssel, Belgien.

Vi tror att försök från antidemokratiska eldsjälar att ställa in ett konservativt möte kommer att misslyckas. De som stöder mötet lovar att aldrig böja knät för hot och hot. Antidemokratiska propagatorer av avbrytarkultur har planerat att förneka människors rätt att samlas i Belgiens huvudstad eftersom de är intoleranta och har fördomar mot dem som har olika politiska åsikter. Skamligt nog får dessa fegisar hjälp och stöd av ansiktslösa byråkrater.

NatCon, en av de mest prestigefyllda sammankomsterna för nationella konservativa, var planerad att hållas i Bryssel den 16-17 april. Däremot drog arenan, Concert Noble, tillbaka sitt intresse för att stå värd för evenemanget i ett pressmeddelande till media på fredagskvällen. Det rapporterades att lokalen hänvisade till farhågor om säkerhet på grund av hot från antidemokratiska grupper och att Bryssels borgmästare hade rekommenderat lokalen att ställa in värdskapet för konferensen.

Cirka 500 delegater kommer att höra tal av Ungerns premiärminister Viktor Orbán, den franske presidentkandidaten Eric Zemmour, Tysklands kardinal Gerhard Müller, den globalt berömda före detta parlamentsledamoten Nigel Farage och den tidigare Storbritanniens inrikesminister Suella Braverman.

Som en av organisationerna som är involverade i evenemanget sa MCC Brussels att trots skrämselkampanjen kommer mötet att fortsätta som planerat. En ny lokal i Brysselregionen kommer att tillkännages för evenemanget den 16-17 april.

Annons

Frank Furedi, verkställande direktör för MCC Bryssel, en tankesmedja som är involverad i konferensen, sa: "Det som har hänt de senaste dagarna representerar inget mindre än en kris för yttrandefrihet och politiskt yttrande för hela Europa.

"Det är en absolut tragedi att avbryta kultur har välkomnats till Bryssel hjärtat av Europeiska unionen. Alla, oavsett politisk tillhörighet, borde oroa sig för vad som händer här. 

"Kampen för det fria ordet pågår nu, och alla människor med god vilja bör vara beredda att kämpa för alla våra rättigheter till fritt tänkande och yttrandefrihet. Vi måste berätta för världen att de försökte avbryta oss i Bryssel, men friheten kommer att segra”.

MCC Brussels uppmärksammar utvecklingen när det gäller försöken att använda så kallade "säkerhetsfrågor" som förevändning för att stänga av evenemang och debatt. Denna "säkerhetsspelbok" lyfts från intoleranta grupper i USA, där det är vanligare att hota arenor med våld för att ge dem en förevändning att stoppa evenemang.

I Bryssel tror vi att samma spelbok tillämpades, med lokala "antifa"-grupper som lovade att orsaka problem, vilket ger förevändningen för etableringsfigurer och i synnerhet Bryssels borgmästare att pressa lokalen att avbryta NatCon. Med en blinkning och en nick togs säkerhetsargument upp för att antyda att det inte fanns något annat val än att ställa in evenemanget. 

Trots dessa ansträngningar kommer intolerans inte att råda i Bryssel. Vi uppmanar alla som är engagerade i yttrandefrihet och demokrati – från alla politiska bakgrunder – att stå upp för att bli räknade och se till att detta evenemang kan genomföras. 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend