Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

ROC:s vicepresident deltar i helgonförklaringsceremonin för påven Johannes Paulus II

DELA MED SIG:

publicerade

on

o-POPE-JOHN-PAUL-II-POPE-JOHN-XXII-facebookDen 27 april deltog ROC:s vicepresident Wu Den-yih i helgonförklaringsceremonin av påven Johannes Paulus II och påven Johannes XXIII i Vatikanstaten.

På uppdrag av president Ma Ying-jeou gav Wu påven Franciskus ett porträtt av den nuvarande påven målat av den taiwanesiska konstnären Liang Dan-feng. Wus besök markerar Taiwans andra officiella delegation till Heliga stolen sedan president Ma tillträdde 2008. Ma besökte Vatikanen förra året för att närvara vid installationen av påven Franciskus, en händelse som lyfte fram den 73 år långa vänskapen mellan de två staterna, enligt till vice utrikesminister Vanessa Shih.

Wu träffade också taiwanesiska präster utstationerade i Vatikanen, utlandsstationerade taiwanesiska som för närvarande bor där och utländska präster som tidigare har arbetat i Taiwan. Han kommer hem den 30 april.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend