Anslut dig till vårt nätverk!

Azerbaijan

Nationens innovativa ledare

DELA MED SIG:

publicerade

on

Det är ingen hemlighet att världens eror efter pandemin och efterkrigstiden inte är desamma som de var. Utvidgningen av digitaliseringstendenser är en av de primära egenskaperna hos det nya systemet. Redan före den nuvarande eran satte staten en hög prioritet på att säkerställa att vår nation är väl förberedd för denna globala fråga, och regeringen har konsekvent vidtagit åtgärder i detta avseende - skriver Mazahir Afandiyev, Medlem av Milli Majliso i Republiken Azerbajdzjan

President Ilham Aliyevs beslutsamhet var viktig för det framgångsrika genomförandet av flera innovativa projekt i vår nation; digitalisering, effektivitet, ansvarighet och transparens identifierades som kritiska faktorer. På grund av landets ledarskaps förutseende politik är dessa ansträngningar för att implementera i rätt tid och deras pågående positiva inverkan resultatet av ambitionen att göra Azerbajdzjan till en av drivkrafterna bakom globala utmaningar.

Statsledarens dekret den 13 juli 2013 om inrättandet av en statlig byrå för offentliga tjänster och sociala innovationer under Republiken Azerbajdzjans president är ett viktigt steg i riktning mot omfattande institutionella reformer inom den offentliga förvaltningen. Baserat på den mest uppdaterade kunskapen och erkänd av respekterade internationella organisationer och det globala samfundet, har den statliga myndigheten "ASAN Service" effektivt erbjudit offentliga tjänster i över ett decennium. Hittills har centren granskat överklagandena från över 66 miljoner medborgare.

Med omfattningen, volymen, komplexiteten och förändringarna som digitaliseringen medför är så olika från allt som har hänt människor tidigare, är idén om "ASAN Service" en tydlig illustration av den enorma potentialen för tillväxten av det digitala ekonomins ekosystem i Azerbajdzjan. "Jag vill återigen betona, som jag har gjort så många gånger, att detta är en verklig revolution inom området för offentliga tjänster. Asan Service är en intellektuell produkt från Azerbajdzjan, det azerbajdzjanska varumärket. Produkten som vi för närvarande exporterar," sade president Ilham Aliyev.

ASAN Service Centers förbättrar ledningssystemet inom detta område och representerar en unik modell med ett fönster som tillåter medborgare att använda 400 tjänster som tillhandahålls av 15 offentliga och 30 privata organisationer "under ett tak." De samordnar också verksamheten för anställda vid centrala eller lokala verkställande myndigheter, budgetorganisationer och statliga juridiska enheter, inklusive offentliga juridiska enheter som skapats på uppdrag av staten. De har lagt en stark grund för utvecklingen av den nya strategin för att garantera allmänhetens tillfredsställelse och upprättandet av relationer mellan medborgare och regering på en helt ny standard i landet.

Denna idé har skapat stort intresse internationellt och har vuxit till att bli Azerbajdzjans exklusiva immateriella egendom med tiden. Således har mer än 20 samförståndsavtal nåtts med olika nationer och internationella organisationer hittills för att utbyta erfarenheter inom områden relaterade till innovation. Dessutom har ASAN Service erkänts som en vinnare i flera internationella nomineringar som en berömvärd modell för att tillhandahålla offentliga tjänster, som betonar dess betydelsefulla roll både för att uppnå målen för hållbar utveckling och för att främja mänskliga rättigheter.

Genom dekret från president Ilham Aliyev daterat den 23 september 2016 inrättades en offentlig juridisk enhet "ABAD" (ASAN Support to Family Business) för att säkerställa hållbarheten för de uppnådda framgångarna samt införandet av innovationer och nya tekniska möjligheter på området av småföretag. Förutom att uppmuntra tillväxten av mikro-, små och medelstora företag, höja sysselsättningsgraden för befolkningen och skapa framgångsrika familjegårdar, uppmuntrades skapandet av folkhantverk, vilket lyfte fram de många områdena i nationen. Etableringen av ABAD ökade mängden skattepengar som gick till statsbudgeten och etablerade en tradition av nya ekonomiska band i hela nationen. Den tjänar också som ett iögonfallande exempel på president Ilham Aliyevs försiktiga, väl genomtänkta strategi för lokalisering och integration av processer som sker i en värld som blir allt mer sammankopplad.

Annons

Inrättandet av "ASAN Volunteers" i takt med det arbete som görs är mycket uppskattat av den nationella befolkningen och stöder frivilligrörelsens insatser såväl som Azerbajdzjans ungdomspolitik. Den framgångsrika syntesen av ledningstraditioner från öst och väst avslöjas genom genomförandet av olika lokala och internationella projekt, det fulla deltagandet av volontärer i offentlig tjänst och deras bevarande av traditioner som ärvts från Heydar Aliyevs ideologi, vilket leder till medborgarnas tillfredsställelse i tjänstesektorn.

President Ilham Aliyev har på det hela taget varit den mest innovativa medlemmen av den azerbajdzjanska nationen under de senaste 20 åren. Azerbajdzjan har bildat en ny kultur, vilket framgår av vår nations ansträngningar att lokalisera världens mest avancerade utmaningar inom integration, modernisering och renovering. Dessa ansträngningar är grunden för alla våra senaste triumfer.

Som ett resultat har de konsekventa åtgärder som vidtagits och den hållbara politik som införts gjort det möjligt för Azerbajdzjans president att genomföra 2020-beslutet, som är baserat på internationell rätts standarder och föreskrifter. Men detta visar också att Azerbajdzjan för närvarande bara är en global budbärare för fred, lugn och hållbar utveckling.

Författaren:

Mazahir Afandiyev, Medlem av Milli Majliso i Republiken Azerbajdzjan

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend