Anslut dig till vårt nätverk!

kultur

"In the Name of Music": Georgiens årliga firande av konst, vin och harmoni i Tsinandali

DELA MED SIG:

publicerade

on

Tsinandali, Georgien är kanske inte en plats som många har hört talas om, men den har ett enormt historiskt och kulturellt värde för landet och fungerar som ett av dess mest kända centra för konstnärliga, litterära, musikaliska och vinframställningstalanger. Beläget i Kakheti-regionen, hjärtat av Georgiens vinregion, byn Tsinandali ägdes av prins Alexander Chavchavadze, en 19th talets aristokratiska poet, bokstäver och offentlig välgörare känd som "fadern till den georgiska romantiken", som förvandlade sin ärvda egendom till ett kulturellt nav av lärande, konst, vetenskap och musik. Tsinandali Estate förvandlade sin egendom till en veritabel botanisk trädgård, som i sig var omgiven av några av Georgiens äldsta och bästa vingårdar, och förvandlades till en regional salong som var värd för de ryska författarna Alexander Lumontov och Alexander Pushkin, såväl som den franske författaren Alexandre Dumas, skriver Michael Rossi.

Under stora delar av de 19th talet var Tsinandali Estate känt som en kulturell oas av litterära diskussioner, konstnärliga uttryck och vinodling, och sedan 2007 Silk Road Group, en privat investeringsorganisation belägen i Georgien, har investerat kraftigt i restaureringen av Tsinandali Estate, med avsikten att återföra den till dess 19th århundradet som ett centrum för konstnärlig och kulturell delning. Gruppen har varit aktiv i marknadsföringen av Georgien som plats för detaljhandel, turism och gästfrihet och underhållning, med den årliga Tsinandali-festivalen som ett av dess mest populära evenemang.

Idag är godset hem till Tsinandali Festival, en 10-dagars festival för klassisk musik som bjuder in några av världens mest kända artister, dirigenter, kompositörer, musikforskare och artister från Kaukasus, grannländerna från fd Sovjetunionen och den större regionen "att utforska musikens värld och främja sin musikaliska utbildning genom professionella seminarier och mästarklasser.” Eftersom festivalen för närvarande åtnjuter sitt femte år i rad mellan 30 september och 9 oktober, har festivalen blivit en bro för diplomatiska och kulturella utbyten mellan länderna i Kaukasus och den större regionen i fd Sovjetunionen. Nästa år 2024 kommer Berlinfilharmonikerna att uppträda där, vilket visar sin uppgång i status och framträdande plats inom det musikaliska samfundet.

Samtidigt som festivalen enbart och uteslutande fungerar för att främja dialog, fred och samarbete "i musikens namn", står festivalens medborgerliga inriktning i skarp kontrast mot en bakgrund av politisk instabilitet i vissa delar av det forna Sovjetunionen, såsom Ukraina och Azerbajdzjan. . Ett perfekt exempel på detta engagemang för inkludering, festivalen är värd för Pan-Caucasian Youth Orchestra, som inkluderar över åttio unga musiker från Caucuses-regionen och leds av musikchefen Gianandrea Noseda som har varit resident sedan den första upplagan i september 2019. år har orkestern tagit med sig unga musiker från Ukraina, Ryssland, Georgien, Azerbajdzjan, Armenien, Turkiet, Kazakstan och Turkmenistan för att spela klassiska musikstycken och föra människor närmare varandra genom musik och kulturellt samarbete.

Som ett av silkevägsgruppens flaggskeppsprojekt har både festivalen och staden Tsinandali minutiöst framhållits som Georgiens historiska koppling till den sagolika sidenvägen som förenade civilisationer från Kina i öst till det bysantinska riket i väst och över Centralasien. Denna centralasiatiska koppling återspeglas inte bara i den årliga uppsättningen av artister, musiker och artister från regionen, utan också i en av Silk Road Groups främsta partners, Yerkin Tatishev, ordförande för Singapore-baserade Kusto Group, som var en av festivalens grundare och länge har förespråkat evenemanget som en möjlighet att presentera regionen i ett mer positivt ljus för den breda världen bortom politiska nyheter.

Kulturevenemang som Tsinandali-festivalen kan fungera som verktyg för mjuk makt och diplomati, eftersom Georgien snabbt håller på att bli en viktig destination för resor, affärer och entreprenörskap. Genom att helt enkelt lära sig om Georgiens hemodlade vinframställning tillsammans med historiska centra för lärande och innovation som Tsinandali Estate, kan Georgien vara stolt över att veta att sin egen historia, kultur, traditioner och prestationer liknar stilen på vingårdarna i norra Italien, salongerna i Paris, och musikcentra Wien.

Dessutom erbjuder festivalen deltagande till Georgiens bredare grannskap som främjar den typ av samarbete och samarbete som inte bara hyllas i västeuropeiska kretsar, utan också lyssnar tillbaka till den mångkulturella harmonin under sovjetperioden och hur denna mångfald kan främja fred i regioner som ofta har varit i konflikt. Detta är särskilt nödvändigt i ljuset av den senaste tidens händelser i Ukraina och Azerbajdzjan som både fördjupade politiska klyftor mellan regeringarna i Moskva och Kiev, och Baku och Jerevan, men som också har sipprat in i till synes opolitiska engagemang som atletiska matcher där spelare antingen har vägrat att engagera sig. med lagmedlemmar från andra sidan, eller helt enkelt vägra att tävla. Att festivalen förblir tillägnad andan av dialog genom konst, musik och samarbete, det återspeglar essensen av vad historiens sidenväg var: en kanal för kulturellt utbyte, kommunikation av idéer, en harmoni av smaker och smaker, och en integration av folk.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend