Anslut dig till vårt nätverk!

Iran

Mullans krigshärjade i Mellanöstern ska begränsa upproren i Iran

DELA MED SIG:

publicerade

on

Den iranska oppositionsledaren Maryam Rajavi har sagt att "mullornas krigshets i Mellanöstern är att begränsa upproren i Iran. Rätt politik är att stå upp mot regimen av avrättningar, terrorism och krigshets.

Onsdagen den 11 oktober, vid en konferens i Paris med anledning av Världsdagen mot dödsstraff, fördömde medlemmar av den franska nationalförsamlingen den våg av avrättningar som har pågått i Iran sedan förra årets landsomfattande uppror. De krävde ett slut på eftergiftspolitiken gentemot den iranska regimen och uttryckte stöd för 10-punktsplanen för ett fritt och demokratiskt Iran formulerad av Maryam Rajavi, det nationella motståndsrådet för Irans utsedda ledare för en framtida övergångsregering .

Maryam Rajavi var konferensens huvudtalare. Mängder av partiövergripande medlemmar av den franska nationalförsamlingen och mängder av franska dignitärer och politiker deltog i konferensen, inklusive representanter Cécile Rilhac, André Chassaigne, Philippe Gosselin, före detta representant Emille Blessig, samt Dominique Attias, Aude de Thuin, Jean-François Legaret och Jacques Boutault, tidigare borgmästare i Paris 1 och Paris 2 Arrondissement, och direktörer och ordförande för människorättsorganisationer baserade i Frankrike. Tahir Boumedra deltog också i konferensen.

Maryam Rajavi påpekade: "Enligt rapporten från FN:s generalsekreterare avrättades 582 personer i Iran 2022, vilket visar en ökning med 75 % jämfört med 2021. I år är antalet avrättningar ännu högre." Hon fäste särskild uppmärksamhet vid det faktum att nästan 130 medlemmar av den etniska minoriteten Baluch har hängts i år.

"Varför lugnar Frankrike och andra europeiska demokratier fortfarande denna mordiska regim?" frågade Rajavi. "Världsdagen mot dödsstraff är dagen för hela mänskligheten att säga nej till mullorna."

Rajavi kallade det ett "positivt steg" att Storbritannien, Frankrike och Tyskland har beslutat att behålla missilsanktioner mot regimen, men hon uppmanade den europeiska trojkan att också aktivera utlösningsmekanismen och återställa FN:s säkerhetsråds sex resolutioner om regimens kärnvapen. projekt. Hon uppmanade den franska nationalförsamlingen att följa efter med Europaparlamentet och flera europeiska nationella lagstiftande församlingar genom att inkludera IRGC på dess terroristlista och uppmanade de berörda regeringarna att stärka sanktionsregimen för att förhindra Teheran från att få tillgång till europeiska marknader och universitet som underlättar produktion av vapen och förtrycksmedel.

NCRI:s tillträdande president betonade: "Världen måste stå emot mullornas krigshets. Att instrumentalisera den palestinska frågan är en välkänd taktik för denna bedrägliga regim. Idag vill Khamenei och Raisi förvandla det iranska folkets uppror och kamp mot den religiösa fascismen i Iran till ett muslimskt-judiskt krig. Genom att döda oskyldiga civila söker de en sköld och ett skydd för att begränsa upproret, bevara mullornas styre och undvika deras undergång.”

Annons

Rajavi betonade, "Khamenei, som behöver skapa externa kriser, nu mer än någonsin, och är säker på USA:s och Europas passivitet, har brutit tyglarna. Därför är den enda rätta politiken ett regimskifte i Iran.”

Enligt den iranska oppositionsledaren, "är regimens största lögn att förneka det iranska folkets och motståndsrörelsens förmåga att ändra regim. Trots hårt förtryck visade det iranska upproret och den unika roll som Irans folkmojahedinorganisation (MEK) och motståndsenheterna spelar det iranska samhällets förmåga att slå ner regimen. Banan för denna utveckling går mot det religiösa tyranniets undergång. Mullorna kan inte stoppa denna trend."

Hon uppmanade "det franska parlamentet och världen att erkänna det iranska folkets kamp för att störta religiöst tyranni."

I sina kommentarer sa representanten Cécile Rilhac, ordförande för den parlamentariska kommittén för ett demokratiskt Iran (CPID), "CPID har samlat stöd från en majoritet av 296 ledamöter i det franska parlamentet för fru Rajavis 10-punktsplan för framtiden. Iran. Detta för att ha en stat där dödsdomen inte kommer att ha någon plats.”

I sitt öppningstal sa representanten André Chassaigne, vice ordförande för CPID: "I juni förra året stödde majoriteten av medlemmarna i vårt parlament, inklusive alla fem politiska grupperna, det iranska motståndet." Angående ökningen av avrättningar i Iran tillade Chassaigne: "I Iran är dödsdomen mer än ett omänskligt straff; det är ett verktyg för att terrorisera en hel befolkning. MEK-motståndsenheterna var de enda styrkorna på marken i Iran som inledde 414 aktioner mot regimen under de senaste revolterna på förra årets upprorsdag.”

Philippe Gosselin, sekreterare för den franska nationalförsamlingen, använde sitt tal för att uppmärksamma de senaste avslöjandena om den iranska regimens nätverk av agenter som försöker påverka politiken till förmån för regimen. Han sa, "Sedan 2014 har Iran försökt infiltrera officiella instanser i USA och Europa genom ett nätverk av "experter" som kallas IEI [Iran Experts Initiative]."

Tahir Boumedra, tidigare chef för UNAMIs kontor för mänskliga rättigheter och representant för HCHR i Irak, sa: "I Islamiska republiken har dödsdomen alltid använts för att hålla den politiska makten."

Dominique Attias, ordförande för European Law Society Federation, sa: "I Iran idag används dödsdomen som en massförstörelsearm. Iran har världsrekord i avrättningar av kvinnor. Kvinnor i Iran ropar "Nej till shahen eller mullorna".

Jean-François Legaret, tidigare borgmästare i Paris 1:a arrondissement, betonade: "I 40 år har Iran spridit desinformation mot MEK och sagt att de inte är ett alternativ. Det beror på att MEK förblir på marken trots allt förtryck och avslöjar vad som händer i Iran för världen.”

Avrättningarna i Iran har sett en betydande ökning sedan president Ebrahim Raisi tillträdde som president 2021. Raisi var Teherans biträdande åklagare 1988 och tjänstgjorde i "Dödskommissionen" som beordrade många av avrättningarna som omfattade det årets massaker på 30,000 XNUMX politiska fångar.

Iran har länge upprätthållit världens högsta frekvens av avrättningar per capita, och avrättade fler människor 2022 än resten av världen tillsammans, exklusive Kina.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend