Anslut dig till vårt nätverk!

Israel

EU:s ledare fördömer Irans "oöverträffade" attack mot Israel

DELA MED SIG:

publicerade

on

''Iran är en känd statlig sponsor av terrorism, skrev Belgiens premiärminister Alexander De Croo. Europeiska unionens utrikespolitiska chef Josep Borrell sa att EU starkt fördömer Irans attacker mot Israel, skriver Yossi Lempkowicz från European Jewish Press.

"Detta är en aldrig tidigare skådad upptrappning och ett allvarligt hot mot den regionala säkerheten", skrev Borrell på sitt X-konto.

Italiens vice premiärminister och utrikesminister Antonio Tajani nämnde att han är i nära kontakt med ambassadörerna i Teheran och Tel Aviv och tillade: "Vi har pratat med premiärministern och försvarsministern. Regeringen är beredd att hantera vilket scenario som helst.”

Nederländernas tillförordnade premiärminister Mark Rutte sa att situationen i Mellanöstern är mycket oroande och noterade att "Tidigare idag skickade Nederländerna och andra länder ett tydligt budskap till Iran att sluta attackera Israel."

"Nederländerna fördömer starkt Irans attack mot Israel. Ytterligare eskalering måste undvikas. Vi fortsätter att övervaka situationen noga, säger Rutte.

"Vi fördömer starkt den pågående attacken, som kan försätta en hel region i kaos. Iran och dess ombud måste stoppa detta omedelbart. Israel erbjuder vår fulla solidaritet vid denna tidpunkt.” sa Tysklands utrikesminister Annalena Baerbock.

"Genom att besluta om en sådan oöverträffad åtgärd tar Iran ett nytt steg i sina destabiliserande handlingar och tar risken för en militär eskalering", skrev Frankrikes utrikesminister Stéphane Séjourné på X.

Annons

"Frankrike bekräftar sitt engagemang för Israels säkerhet och stärker sin solidaritet", tillade han.

Belgiens premiärminister Alexander De Croo den X: ''Iran är en känd statlig sponsor av terrorism. Dess direkta attack mot Israel är en farlig upptrappning av våldet i Mellanöstern. Jag fördömer denna storskaliga attack mot Israel och uppmanar alla parter att visa återhållsamhet. En omedelbar vapenvila är sedan länge väntad.''

Belgien fördömer starkt Irans attack mot Israel. Detta är en stor upptrappning och en fara för den regionala stabiliteten. Denna attack äventyrar befolkningen och distanserar oss ytterligare från fred, sa Belgiens utrikesminister Hadja Lahbib på X.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend